Djurgården gästar Malmö FF på torsdagen.
Mitt speltips: Över 4,5 hörnor i matchen. Bethard .

Ännu en svårtippad midweek-match vad gäller 1x2 och ö/u. Jag har svårt att peka ut en vinnare här då det finns ett antal spelarfrågetecken i bägge de här lagen som matchats hårt i tre månaders tid. Dessutom finns frågetecken kring Malmös form och Djurgårdens förmåga på gräs. Därför sneglar jag hellre mot hörnmarknaden.

Malmö spelade en tuff match på en regntung plan i Göteborg i måndags. Bara två vilodagar sedan dess och bänken där var tunn. Även om de får tillbaka någon spelare lär det vara en rätt så sliten elva som kommer till spel. Hela hösten har varit något slags mörker för Malmö resultat och prestationsmässigt och jag tycker inget pekar på att de ska stå för någon slags maxprestation här helt plötsligt. Kan såklart vinna ändå, men jag har svårt att se laget vara totalt dominanta över 90 minuter.

DIF kommer från tre raka förluster. Självförtroendet säkerligen inte på topp och de dras med ett par tuffa centrallinje-skador. Även för Djurgården är det oklart om de kommer få tillbaka några spelare här. Men de har en vilodag mer än MFF och i helgen är det Sundsvall hemma - lättare än så blir det inte. Dessutom på måndagen. Så det är bara att mjölka ut vad de kan här och rotera mot Giffarna i stället. Behöver försöka gå för segern både för att greppa guldchans och säkra Europaplats. Så bör vara ett DIF som går för det här snarare än försöker få med en poäng.

Är ett lag som skapar många hörnor, slår många inlägg, är ofta uppe i motståndarnas straffområde och har högt bollinnehav. Precis den typen av grejer som brukar känneteckna lag som skapar många egna hörnor. Skapat fyra och fem hörnor i det här mötet senaste två säsongerna. Malmö har släppt till 5+ hörnor i tre av de senaste fyra allsvenska matcherna (mot Helsingborg, Värnamo och IFK Göteborg).

Om vi slipper en matchbild där Djurgården tar en tidig ledning och därefter parkerar en slags buss tycker jag det ska vara bra chans för laget att skrapa ihop fem eller fler hörnor över 90 minuter här.

Speltips: Över 4,5 DIF-hörnor.

This is the stats tab
This is the post tip