Malmö FF -0.75 mot Elfsborg. Halvvinst på uddamålsseger, full vinst på tvåmålsseger. förlust om Elfsborg tar poäng.

Hemmalaget stod för en floppartad insats borta mot ett tänt och formstarkt Djurgården senast, samtidigt som Elfsborg körde över Falkenberg. Så lagen kommer med lite olika ingångsvärden. Men jag väntar mig två annorlunda lag:
- Malmö FF hemma på Swedbanks gräs är en annan sak än MFF på bortaplan.
- Elfsborg på bortaplan (och gräs) är annorlunda än hemma på Borås.

Skåningarna saknar visserligen Christiansen (avstängd). Klart en av seriens bästa spelare saknas när han är borta, samtidigt är det väl dags för Lewicki att steppa upp, han är den naturlige ersättaren. Trivdes bra med Adu i fjol. Tänkbar elva:

Johan Wiland -
Anton Tinnerholm, Kari Arnason, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari -
Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Oscar Lewicki, Jo Inge Berget -
Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff

I omgågnen före DIF-matchen körde MFF över IFK Göteborg i vad som var en av säsongens bästa insatser. Brukar kunna studsa tillbaka efter floppmatcher och har nu Berget+safari tillbaka jämfört med senast - jätteplus.

Elfsborg saknar fortfarande Henning Hauger, vilket jag tycker är ett litet minus då de saknar en skicklig def. mittf. utan honom. I övrigt bra skadeläge i truppen:

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Rami Kaib, Adam Lundqvist, Liridon Gashi, Ibrahim Dresevic, Jon Jönsson, Joakim Nilsson, Simon Lundevall, Daniel Gustavsson, Thomas Kind Bendiksen, Simon Olsson, Viktor Claesson, Issam Jebali, Per Frick, Viktor Prodell, Lasse Nilsson, Viktor Götesson

Elfsborg har hög kapacitet, men agerar ojämnt. Tagit 21/33 poäng hemma i Borås, vilket säger något. Brukar som bekant av tradition ha det tuffare på gräs.

Malmö har 9-1-1 hemma på Swedbank, vilket är bra siffror. Stor press på sig att vinna i och med att Peking radar upp treor. Är tyngre än Elfsborg och har också ett bra facit mot boråsarna, även om jag inte brukar fästa så stor vikt vid tidigare möten. Men MFF är tyngre än Elfsborg, som jag tycker har ett för svagt försvarsspel för att hota de bättre lagen.

Malmö bör vara rejält revanschsugna och måste vinna för att hänga med IFK N. Räknar med att himmelsblått studsar tillbaka och löser en trea här.

This is the stats tab
This is the post tip