MFF tar emot Falkenberg på söndagen.
Mitt speltips: Asian handicap -1,5 på MFF.
Odds 1.75 hos bet365 .

Toppchans för MFF här i min bok. Senaste tiden har de haft Thelin avstängd och mot Mjällby vilades Toivonen. Thelin startar garanterat, jag tror även Toivonen spelar trots att han inte tränat fullt med laget efter matchen mot Mjällby enligt Kvällsposten. Christiansen kan eventuellt vilas med tanke på Europa League-matchen som väntar på torsdag. Men det är ändå tre vilodagar inför den matchen - så jag tror på ett mycket starkt MFF-lag här. Minst två ur trion IKT, Toivonen och Christiansen startar tror jag. Sen har Malmö så pass brett lag att de har Nalic, Rakip, Rieks, Traustasson och Sarr som är redo att kliva in också.

Positivt även att Bengtsson och Nielsen är tillgängliga igen då MFF varit lite kort om folk på mittbackspositionen. Med Ahmedhodzic avstängd så blir det en ny backlinje och välbehövlig vila för den bosniske landslagsmannen. Formen måste sägas vara mycket bra för MFF som har 8-1-0 senaste nio matcherna. Enda missräkningen kom mot Mjällby senast. Tycker prestationen var rätt så okej ändå - i vad som får anses vara en riktigt tuff bortamatch. Men med tanke på de tappade poängen där lär Malmö vara rejält på tå här för att inte släppa in de jagande lagen i guldstriden.

Falkenberg gnuggar på. Ligger för tillfället på kvalplats och är förmodligen rätt förberedda på att de kommer kriga runt platserna 13-16 resten av säsongen. Spelar ofta bra och den underliggande statistiken pekar på att de förtjänar mer poäng än de fått. Men jag tycker de saknar klasspelare framåt som kan omvandla målchanser till mål. Gustav Nilsson som de fått in på lån från Häcken i all ära, han har mycket att bevisa i min bok. Defensivt är de alltid sårbara och oavsett vem som får chansen i buren vet man att vad som helst kan hända. Laget gör det bra efter sina resurser, men de saknar allsvensk spets helt enkelt.

Klasskillnad mellan lagen. Ett formstarkt och revanschsuget Malmö ska ha toppchans här. Om de mot förmodan bara har en uddamålsledning i andra halvlek så lär det vara offensiva spelare som byts in och det kommer vara mycket bra chans på att de kontrar in ett andra mål. Inte här Falkenberg ska säkra kontraktet.

Speltips: Asian hcp-1,5 på MFF. 1.75 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip