Derby mellan FCK och Malmö FF på torsdagen.
Mitt speltips: Malmö FF vinner. Rak seger för MFF spelas hos Bethard , FastBet eller SpeedyBet .

Skadetrassel för FCK:
Sedan tidigare är de två viktigaste offensiva spelarna skadade, Dame N'Doye och Jonas Wind. Tidigare danske landslagsförsvararen Nicolai Boilesen och norske landslagsmålvakten och förstekeepern Sten Grytebust är också definitivt borta från spel. Mittfältaren Nicolaj Thomsen, Viktor Fischer och Jens Stage är osäkra till spel. De är med i truppen, men är frågetecken. Helt klart är att danskarna har ett par avbräck här. Ställde upp med ett gäng unga spelare i genrepet.

Bättre skadeläge för MFF. Christiansens känning från förra veckan visade sig inte vara så allvarlig och han spelade i söndags. Dansken förlängde också sitt kontrakt i veckan och mungiporna pekar uppåt i klubben. Har kunnat rotera en del i övrigt och lär vara hyggligt fräscha här trots tre allsvenska matcher på en vecka från söndag till söndag. Rosenberg och Bengtsson bänkades mot AFC medan Safari och Johan Dahlin vilades helt. Rieks var avstängd där.

FCK inledde EL med att slå Lugano hemma. MFF med att förlora borta mot Dynamo Kiev.
Känslan är att MFF måste vinna här för att ha chans att sluta topp två i den här gruppen. Måste gå för segern rejält. Är mycket starka hemma på Stadion, där man vann alla kvalmatcher till turneringen. Var obesegrade hemma i gruppspelet i fjol. Det här är den här typen av stormatch där Rosenberg, Bengtsson, Safari, Christiansen m.fl. höjer sig och verkligen levererar en topprestation.

Känslan är att FCK inte är lika bra nu som de var för ett par år sedan. Ligger faktiskt bakom Midtjylland i inhemska ligan exempelvis. Med tanke på att de har en hel del avbräck tycker jag det känns lockande att spela MFF till de här oddsen. Även om det här är ett derby tycker jag MFF borde ha en hemmaplansfördel inför ett fullsatt Stadion.

1-0 eller 2-1?

Speltips: 1 - odds 2.10 hos Bethard , FastBet eller SpeedyBet .

This is the stats tab
This is the post tip