MFF -1,5 hemma mot GIF Sundsvall. Oddset under tisdagseftermiddagen är fina 1,90 hos bet365 .

Skåningarna får klara sig utan Jo-Inge Berget och Rasmus Bengtsson igen, men i övrigt är truppläget lite bättre än i premiären mot Blåvitt. Då hade Eikrem dragits med sjukdom och Anders Christiansen var inte startredo. Nu borde båda vara mer fit. Även om det spekuleras i bänk för Eikrem så ger det fler starka alternativ.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson
Pa Konate, Behrang Safari, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Yoshimar Yotàºn
Tobias Sana, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Anders Christiansen, Pawel Cibicki
Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff

Tänkbar elva:

Johan Wiland -
Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari -
Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Yoshimar Yotàºn -
Markus Rosenberg, Pawel Cibicki

Valet av Magnus Pehrsson som ny tränare kritiserades en del och belackarna har gnuggat händerna över av Malmös försäsong. Lägg till ett par märkliga taktikdrag i premiären mot Blåvitt (1-1) och du förstår att det knappast är läge för något annat än en stabil seger här, annars kan det börja storma lite väl mycket.

Räknar därför med ett ruskigt inspirerat hemmalag. Eftetsom MFF åkte ur Svenska Cupen i fjol var Blåvittmatchen deras första tävlningsmatch för säsongen. Alltid lite speciellt naturligtvis. Borde bli ett par procent bättre redan här av den anledningen. Jag tycker även att det fanns vissa ljusglimtar i Malmös premiär: Cibicki såg vass ut exempelvis. Vi vet att den individuella kvalitén finns bakom honom också, det här är en passande match att visa det.

Giffarna tog en bra seger i prmeiären då de vände till 3-1 hemma mot AFC United. Viktigt såklart att slå tillbaka en förmodad bottenkonkurrent direkt. Jag tycker dock laget känns blekt. Visst, nya fembackslinjen är väl spännande, men jag tycker truppen känns klart svag. Lägg till att matchen spelas på naturgräs, vilket borde vara fördel Malmö.

Kommer Malmö upp i en acceptabel nivå ska de klara av GIF Sundsvall relativt bekvämt. Spelar skåningaran nära max blir det storseger. Under försäsongen har det på en del håll låtit som att Malmö ska jogga hem SM-guldet. Det är jag inte övertygad om, men jag tycker laget ska ha bra chanser att vinna med två bollar mot Giffers.

This is the stats tab
This is the post tip