Malmö FF asian -1,5 spelas i tisdagens enda allsvenska match.
Tvåmålsseger eller mer krävs för vinst på spelet.

Blev en mycket enkel match för MFF i lördags, då de körde över AFC totalt. Slutade 5-0, men det kunde varit mer. Positivt att skåningarna fick igång Molins och till viss del även Berget. Kunde göra tre rätt tidiga byten och tanka lite energi inför den här matchen, som spelas med bara två vilodagar i ryggen. Får tillbaka Markus Rosenberg som var avstängd senast, plus!
Lär återigen sakna Bengtsson, Bacirou och Nielsen, men truppen har visat sig bred nog att hantera detta.

Sundsvall ser svaga ut. De ger bort enkla mål och skapar inte särskilt mycket. Lever mycket på att Hallenius ska göra mål på "allt". Skrev följande inför matchen mot Peking förra veckan:

"Giffarna håller jag inte högt för dagen. Någon kanske minns att jag inför säsongen var inne på att de skulle få det lite tuffare, rekade bland annat spel på att Kalmar skulle komma före i tabellen. Hittills har jag haft rätt (för en gångs skull). Laget har förlorat "xG-matchen" i samtliga omgångar hittills enligt min källa. Med andra ord: Motståndet har haft fler/vassare chanser i varje match. Har högst siffra för "xG against" - med andra ord så "borde" de släppt in flest mål i serien sett till kvalitén på motståndarnas samlade målchanser. När läget ser ut så är det klart att man kommer ha svårt att ta många poäng över tid. Det går inte att leva på att Linus Hallenius ska göra mål på ingenting gång efter annan. Dras med skador på Berg och Eddahri, vilket känns i en tunn trupp (senast gick för övrigt även mittbacken Blomqvist (11/0) sönder - saknas här)."

Ingen anledning för mig att ändra uppfattning nu bara för att Sundsvall lyckades ta en poäng av ett passivt AIK i fredags. Kändes inte som ett spelmässigt lyft eller att Giffarna är på gång alls.
Nu ska de ner och spela gräsmatch mot ett MFF som kört över allt motstånd hemma. Sedan premiären mot Häcken har skåningarna 5-0-0 och 16-2 i målskillnad i sin hemmaborg.

Malmö har tidigare visat att de kör på i 90 minuter och inte nöjer sig med en uddamålsledning. Så länge de får hål på Sundsvall hyfsat tidigt bör de ha stora möjligheter att även lösa ytterligare mål. Tror också att Sundsvall, med sina höga bollinnehavsambitioner, passar MFF bra. Malmö är vassast när de får utdelning på sin press - de bör de kunna få här.

3-1/0?

This is the stats tab
This is the post tip