Malmö FF och Granada gör upp om vem som ska till Europa League-gruppspelet.
Mitt speltips: Rak tvåa på bortalaget.
2.10 hos 888sport , LeoVegas , Casumo & Unibet .

När det gäller svensk fotboll har jag inget favoritlag. Vill att alla lag ska gå så bra som möjligt i Europa för att stärka inhemska ligorna och i slutändan landslaget. Därför är det alltid tråkigt att gå emot svenska lagen i europaspelet. Men här tycker jag värdet finns på bortalaget. Sedan oddssläpp har oddset gått upp från 1.80 & när vi nu får en bra bit över dubbelt tycker jag tvåan ska synas.

Malmö har gjort det mycket bra i europaspelet ett flertal säsonger i rad. Deras allra bästa insatser har de gjort på hemmaplan med publiken i ryggen under eljusen. När det nu vankas riktigt tufft motstånd tror jag den aspekten kommer saknas för laget. Ett rejält hemmaplansstöd hade MFF mått bra av här.

Att laget saknar Johan Dahlin och får spela med den sämre Marko Johansson är också ett minus. Han är en okej målvakt, men inte på "bäst i Allsvenskan-nivå" som Dahlin. Jag misstänker att det kan komma att märkas tydligare i en match där det förmodligen blir en del att göra. Sen är det fråegetecken för viktigaste spelaren: Anders Christiansen. Han har stått vid sidan i tre-fyra veckor. Kan möjligen göra comeback men är han 100% i 90 minuter i så fall?

Granada gjorde en bra säsong i fjol och tog sista EL-platsen som sjua. Lär väl bli ett par hack sämre i år, men är ändå ett stabilt mittenlag. Tappat lånet Carlos Fernandez tillbaka till Sevilla (bäste målskytt i fjol), men annars har de kvar en stor del av stommen från i fjol. Även om de är långt efter topplagen i Spanien håller jag mittenlag som Granada högt. Finns en stor mängd riktigt bra spelare i de här lagen. Ta bara det faktum att en sån som John Guidetti knappt får spela alls i ett lag som Alavés. Hade JG spelat i Allsvenskan hade han nog dominerat ännu tydligare än vad Kiese-Thelin gör. Jag tror inte särskilt många MFF-spelare gått in i Granadas elva utan vidare.

Malmö har överraskat i Europa förr, men det här tror jag blir för svårt. Med optimala förutsättningar hade de haft större chans, nu tror jag spanjorerna vinner det här. Tyvärr, får man väl säga - för det hade varit kul med ett svenskt lag i EL-gruppspel.

Speltips: Bortaseger. 2.10 hos LeoVegas , Unibet & Casumo .

This is the stats tab
This is the post tip