Malmö FF asian -1 spelar jag mot Hammarby.
Spelet innebär att du får pengarna tillbaka om MFF vinner med uddamålet. Full vinst om skåningarna vinner med 2+ mål. Förlust om Bajen nyper poäng.

Het match väntar på onsdagen nere i Malmö. Känslan är att den här bataljen kommer mer lägligt för Malmö än för Hammarby:
- Malmö vann mot Sirius i lördags. Ingen supermatch, men helt okej. Stabil och rättvis konstgrässeger.
- Hammarby spelade sena söndagsmatchen hemma mot AFC. Fick äntligen vinna då; ett svagt AFC hade inte mycket att säga till om. 3-1-segern var välbehövlig med tanke på den skrala inledningen laget haft.

Så Malmö FF får lite extra vila jämfört med Bajen här.

- På söndag väntar säsongens första Stockholmsderby i Allsvenskan. En oerhört viktig match för alla bajare.
- Även Malmö har en stormatch kommande helg: åker ner till Norrköping för att försöka ta revanch på försäsongsöverkörningen (4-1).

Även här tycker jag det är lite plus för MFF då derbyt riskerar stjäla mer fokus än vad Malmös helgmatch gör.

- Matchen spelas på gräs - knappast ett plus för Bajens del. Hammarbys match mot Helsingborg (enda gräsmatchen de haft) är nog deras sämsta hittills.

De här faktorerna tycker jag talar för Malmö FF, som i grunden också är ett bättre lag. Med tanke på att det spelas tre matcher per vecka nu är det ett stort plus att ha en så bred trupp som Malmö har. Traustasson, Gall, Molins och Berget satt på bänken senast. Jämför det med Bajens Leo Bengtsson, Rodic, Odilon och Solheim.

Efter en klen poängmässig start har Malmö nu två raka segrar. Som jag skrev i tidigare rekar: prestationerna Malmö stod för i de första matcherna var bättre än poängutdelningen skvallrade om. Missade straff i nyckellägen i bägge matcherna. Känslan är att de tuggat igång på allvar nu. Har fortfarande lite mittbacksbrist, inte minst då Rösler vill spela trebackslinje. Men jag tycker Lewicki vikarierat på ett okej sätt - ser nästan hellre honom än Nielsen där.

Hammarby fick äntligen vinna senast. Men jag överskattar inte 3-1 hemma mot ett skadedrabbat AFC. Det här är en helt annan uppgift och jag tror Bajen får det betydligt svårare. Även om prestationen mot AFC var helt okej finns en del frågetecken för mig. Bojanic och Jeppe Andersen är ett okej innermittfält i den typen av match - borta mot MFF tror jag den duon får svårt att räcka till. Kjartansson ser fortfarande inte helt hundra ut och Widgren tycker jag inte imponerat särskilt mycket på vänsterbacken än i alla fall.

Nej, jag tror Malmö vinner det här. Att få pengarna tillbaka på uddamålsseger känns som en bra livrem. Malmö hade ett par fina kontringslägen mot Sirius i uddamålsledning, men var för oskarpa då. Kommer ha bra offensiva alternativ att byta in från bänken vid eventuell uddamålsledning.

3-1?

Speltips: 1 asian hcp -1 - 2.07 bet365

This is the stats tab
This is the post tip