Malmö FF tar emot Hammarby i lördagens allsvenska premiär.
Mitt speltips: Rak seger på Malmö FF.

Äntligen dags! Och vi bjuds på en riktig höjdare redan i premiären. Guldfavoriten Malmö FF har sett bedrövliga ut på försäsongen där de bland annat förlorade mot Gais och Västerås i Svenska Cupen. Inte bra att åka ur cupen såklart, men övriga träningsmatcher lägger jag inte så stor vikt. Inte när nyckelspelare i truppen är rutinerade namn som Toivonen, Christiansen och Berget - dvs spelare som knappast peakar i februari/mars. Minns hur Rosenborg var rätt svag i inledningen av säsonger rätt så ofta. Är nu allvaret börjar och då tror jag även att de här spelarna kommer höja sig. Även fått in ett par spännande nyförvärv, bland annat strikern Colak, som gjorde hattrick i en internmatch inför premiären. Förhoppningsvis passar han bättre än Antonsson som striker i Malmö.

I skrivande stund har ingen trupp släppts. Men Lewicki är skadad sedan tidigare och Rakip fick kliva av genrepet mot Blåvitt. Christiansen stod över den matchen men ska vara redo. Tänkbar elva:

Colak
Rieks – Toivonen – Berget
Christiansen – Vagic
Knudsen – Ahmedhodzic – Brorsson – Beijmo
Johansson

Hammarby åkte som bekant på Covid i truppen, vilket spolierade en stor del av mars månad. Kom tillbaka och kravlade sig förbi Trelleborg i cupkvartsfinalen. Slog sedan ut Djurgården i semifinalen i söndags. Fick ett tidigt ledningsmål de sedan kunde spela på. Hade en del tur som höll nollan då DIF hade tre i virket bland annat. Men också bra kämpainsats och bra försvarsspel. Såg dock väldigt trötta ut och spelmässigt var det inte så imponerande. Det de visade upp i den matchen räcker inte långt över en hel serie. Nu har de fått en vecka till att förbereda/återhämta sig, det hjälper säkert, men frågan är hur mycket. Det här är också en gräsmatch, ett underlag Bajen knappast är särskilt vana vid just nu. Så knappast optimala förberedelser för deras del och jag tror inte de är 100 rent fysiskt. Tuffare match än såhär blir det inte att inleda säsongen med.

Tänkbar elva:

Ousted
Sandberg, Ouattara, Fjoluson, Jeahze
Fenger, Andersen, Bojanic
Amo, Selmani, Ludwigsson

Tycker det är högt på Malmö här. Även vid optimala förutsättningar för bägge lagen ska de vara favorit i 26-27/30 matcher i den här serien. Med tanke på hur sega Bajen såg ut mot Trelleborg/DIF så tror jag inte på SÅ stor skillnad bara en vecka senare. Då ska de få det väldigt tufft mot Malmö. Nära dubbelt betalt för raka segern är bra, jag kommer även testa asian -1 (insatsen tillbaka på uddamålsseger) till runt 2.50.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip