Malmö FF tar emot Bajen på lördag i en riktig höjdare.
Mitt speltips: Rak seger på Malmö. Lucky Sports

Trean mot fyran. Bajen ligger två poäng före, med andra ord går Malmö om vid seger. Morot de luxe för den här svårflörtade spelargruppen Malmö förfogar över. Tycker trenden såg okej ut för MFF före uppehållet. Åge Hareide kom som bekant in med uppgiften att krama ur det sista ut den här åldrade spelargruppen som gjort så mycket för klubben. Vann derbyt mot HIF i det sista som hände före landslagsuppehållet - ingen jätteprestation, men ett bra resultat som gav bra skjuts in i breaket. Just uppehållet kom säkert lägligt också för en trupp som matchats rätt så hårt under sommaren. Dessutom ytterligare tid att komma i form för en sån som Lewicki, som äntligen spelat matcher under Hareide efter en skadefylld period. Att Malmö saknat en bra defensiv mittfältare är uppenbart för alla.

Matchat följande elva i träning enligt journalister som bevakar klubben nära:
Ceesay, Nielsen, Hadzikadunic, Knudsen - Lewicki - Sejdiu, Christiansen, Rieks, Berget - Kiese Thelin

Klart det är ett bra lag på pappret, dessutom finns en sån som Zeidan att tillgå. Återstår att se om Pena är redo efter landslagsspel också.

Hammarby är ett väldigt bra lag den här säsongen. Hyllat laget ofta och mycket, men de har kryssat bort sig i många toppmatcher. Har än så länge inte vunnit mot ett av de bästa lagen i serien. Guldet har med stor sannolikhet glidit laget ur händerna och nu är även Europaplatsen i riskzonen. Så framför allt mot topplagen har de haft det tufft. Sen går det inte att komam ifrån att Bajen trivs sämre på gräs. Visst, de har några segrar (Degerfors, Varberg och IFK Göteborg) men prestationerna är ofta lite sämre.

Kryss borde vara rätt dött här då bägge lagen behöver jaga poäng. Då är jag fortfarande så pass old school att ett odds på upp mot 2.10 på Malmö FF hemma alltid lockar. Truppen ska trots allt vara den bästa i serien på pappret, anledningen till att de ligger efter i guldstriden är underprestation och skadeproblem. Nu ser truppläget bättre ut och under Hareide ser spelarna åtminstone ut att vilja någonting. En stor fördel jämfört med tidigare då det stundtals såg håglöst ut. När det är likartade förutsättningar inför match (uppehåll med vila) försvinner ytterligare någon procent som skulle kunna peka åt Bajens fördel om Malmö varit mitt i ett dubblerande.

Speltips: Malmö FF vinner.

This is the stats tab
This is the post tip