Hett Skånederby på torsdagen när Helsingborg gästar MFF.
Mitt speltips: Malmö asian -1,5. Spelet sitter om MFF vinner med 2+ mål.

Tajt schema just nu. Det gynnar lagen med bra trupper och Malmö har nog den bredaste truppen av alla. Ställde över fem spelare mot Elfsborg, då spelare som Rieks, Traustason, Bengtsson, Rosenberg och Safari vilades från start. Rosenberg och Safari spelade noll minuter. Dessa lär vara högaktuella för spel från start här. Övriga truppen har ändå fått tre dagaras vila inför den här matchen, så det bör inte vara några konstigheter att spela den här matchen. Visst frågetecken för Christiansen, som fick en smäll senast. Kommande vecka väntar FCK i Europa League, så det lär inte tas några risker.

Helsingborg tog en mycket nödvändig seger mot AFC i helgen. Gick därmed upp på 24 poäng, vilket är fem mer än Falkenberg som ligger på kvalplatsen. Har dessutom tre lag mellan sig och den tabellpositionen, så de går in i den här matchen med en skön "allt att vinna"-känsla snarare än "vi måste vinna för att säkra kontraktet"-känsla. Sett lite bättre ut under Olof Mellberg och kommer klara kontraktet utan större bekymmer i min bok. Här tror jag dock de väger lite för lätt.

Guldjagande MFF har inte råd att tappa några poäng för dagen. Med tanke på nästa veckas EL ligger den här matchen betydligt mindre i kläm än vad söndagens oglamourösa bortamatch mot AFC gör. Inför storpublik hemma med hyfsat fräscha ben räknar jag med en bra prestation från MFF.

Visat sig gång på gång att det skiljer en hel del mellan botten och toppen den här säsongen. Även om det är ett derby med allt vad det innebär tror jag Helsingborg får svårt att räcka till här över 90 minuter. Såg i förrförra omgången att de stod emot DIF rätt så bra, men i slutändan blev det ändå 2-0. Helsingborgs backlinje är väldigt dåligt anpassad för att ligga högt, hantera kontringar och jaga kvitteringsmål - kan lätt bli mycket vassa kontringslägen för MFF att döda matchen i ett sånt scenario.

3-1 eller 2-0 känns troligt här.

Speltips: 1 asian hcp -1,5 - odds 1.84 SpeedyBet , Bethard eller FastBet .

This is the stats tab
This is the post tip