Malmö FF fortsätter CL-äventyret hemma mot HJK på onsdagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen. Bethard eller FastBet .

Malmö hostade sig förbi Riga i förra omgången. Bara 1-0 hemma (en man mer i 50 minuter) följdes upp av 1-1 borta. Inga bra prestationer, men det behöver inte göras mer än att gå vidare. Ett hädiskt svagt Degerfors bjöd på ordentligt med ytor i lördagens match och 5-0 var nästan i underkant. Behövde inte bränna särskilt mycket energi. En perfekt match där de kunde vila lite nyckelspelare och samtidigt komma fyllda av självförtroende till den här matchen. Matchen innan (4-0 mot Sirius) var en av säsongens bästa insatser och jag undrar om inte MFF börjar växla upp lite nu.

Jag har inte varit den här MFF-upplagans största fan annars, men potentialen i laget är såklart stor, särskilt offensivt. Finns mycket individuell kvalitét i truppen och spelare som Colak/Christiansen känns formstarka. Är otroligt målpålitliga på hemmaplan där de sällan nollas, så nog ska de kunna göra mål.

Bakåt vet vi att Malmö haft problem den här säsongen. Dröjde ända till förra helgens match mot Sirius till att de äntligen fick hålla nollan. Har visserligen fått tillbaka Johan Dahlin i målet, vilket är ett plus. Men släpper till rätt mycket målchanser. Släpper till en del målchanser för att vara ett topplag. Kan lag som Varberg, Östersund och Riga lyckas göra mål på Malmö så kan HJK det också.

Finnarna har gjort 23 mål på tolv ligamatcher och tog sig enkelt förbi Buducnost i förra rundan:
3-1 hemma och 4-0 borta. Siffrorna var nog större än gapet på planen, men ändå imponerande. Ska vara ett jack upp jämfört med FC Riga. Är en inhemsk dominatn som radat upp ligatitlar och går vi tillbaka ett par säsonger spelade de 2-3 mot Crvena Zvezda i ett dubbelmöte.

Med tanke på att bortamålsregeln inte finns längre är det lite svårt att veta hur lagen resonerar. Ett bortamål blir mindre värt men det är kanske inte samma katastrof för hemmalaget att släppa in ett mål. HJK är dock ett lag som är vana att föra sina matcher och det finns en del klass i truppen för att kunna såra Malmö FF. Skulle hålla HJK som ett bottenlag/nedre mittenlag i Allsvenskan och när Malmö ställs mot den typen av lag är oddsen sällan/aldrig såhär högt på att bägge lagen gör mål (1.86 mot Varberg, 1.78 mot Sirius, 2.24 mot Östersund). Inte rakt överförbart då varje match är unik med sina förutsättningar, men de odds vi erbjuds nu känns väldigt höga, för jag tror inte det här blir en skrattmatch för Malmös del.

2/3-1?

This is the stats tab
This is the post tip