Stormöte i Malmö FF på söndagen, när IFK Göteborg gästar.
Mitt speltips: IFK Göteborg asian hcp +1. Spelet innebär pengarna tillbaka om MFF vinner med uddamålet.
Den djärve kan nypa dubbelchans X2 / asian +0.5 till högre odds.

Urladdning för Malmö i Europa League på torsdagen. FC Köpenhamn var på besök och det slutade till slut 1-1 i en jämn och rätt fysisk match. Bara två dagars vila inför den här matchen för ett MFF som matchats tufft den senaste tiden. Spelat sju matcher på 21 dagar.
Både Sören Rieks och Anders Christiansen tvingades kliva av med skadekänningar mot FCK och är troligen (detta skrivs fredag förmiddag) borta från den här matchen.
EDIT: Christiansen är inte med i truppen medan Rieks är det. Rösler har dock tagit ut 21 spelare som ska bantas ner till 18, så möjligt att Rieks testas sent.

Senaste fyra allsvenska matcherna har Malmö 8-0 i målskillnad och fyra raka segrar. Känslan är att utdelningen varit lite väl god. Slet hemma mot Norrköping (1-0) och Elfsborgsmatchen var länge jämn (rann iväg till 3-0 på slutet). Körde sedan över Helsingborg (3-0) innan man avgjorde sent mot AFC (1-0). Malmö har så pass mycket individuell spets att de ofta löser trepoängare till slut, inte minst tack vare en ofta stark bänk. Men det kan inte hålla i sig för alltid.

IFK Göteborg är ingen lätt motståndare. Bara förlorat fem matcher på hela säsongen. Stod upp mycket bra borta mot AIK för någon vecka sedan (trots att det blev en oförtjänt förlust till slut) och var även bra med mot Häcken förra helgen. Återfår Calisir efter avstängning här, vilket är bra för defensiven. Känns starka med Aiesh, Söder, Karashvili, Vibe och Sana framåt. Skönt läge att gå in i den här bortamatchen med allt att vinna. Hela klubben hade älskat att sätta en käpp i hjulet för antagonisterna från Skåne. Går också en kamp mot BK Häcken om att bli bäst i stan. Så motivationen lär vara på topp.

Malmö lär rotera på ett par positioner och saknar som sagt troligen nyckelspelarna Rieks och Christiansen. Tycker Blåvitt ska ha bra chans att göra det här till en rätt tajt match. Vann nere i Skåne förra säsongen och kryssade mot MFF i våras...

1-1?

Speltips: IFK Göteborg med asian hcp +1. Odds 1.92 hos Nordicbet , Betsafe eller Betsson .

This is the stats tab
This is the post tip