Ettan mot tvåan i maratontabellen drabbar samman när Blåvitt gästar Malmö.
Mitt speltips: Asian hcp -1 på hemmalaget. Spelet sitter om Malmö vinner med två mål. Push och pengarna tillbaka vid uddamålsseger, förlust om Blåvitt nyper poäng.
Odds 1.75 hos bet365 .

Malmö gjorde en mycket bra match mot Djurgården. I 75-80 minuter. Var dominanta i en svår bortamatch på konstgräs och 2-0-ledningen var bekväm. Men DIF lyckades trycka in ett par fasta situationer och vann till slut. Prestationen var dock i stora delar bra. Men då Häcken tappade poäng var det ingen katastrofomgång totalt sett. Sex omgångar kvar och åtta (fem om Häcken vinner sin hängmatch) poäng ner till lagen närmast. Vill såklart säkra guldet så tidigt som möjligt och måste därmed studsa tillbaka.

Får klara sig utan Jo-Inge Berget, som är avstängd.

Blåvitt ser svaga ut för dagen. Skapade knappt något alls borta mot AIK, insatsen kändes lam. Verkade inte alls finnas en känsla av "nu jävlar säljer vi oss dyrt för att undvika kval". Fått tillbaka Söder och Kharaishvili, vilket är positivt på sikt såklart. Men den duon har missat stora delar av säsongen och är knappast i optimal form. Wernbloom, Jakob Johansson och Bjärsmyr har inte riktigt blivit det där lyftet för laget. Inte heller tränarbytet (Poya ut och Rolle Nilsson in) har gett så stor skillnad. Känns snarare som att Blåvitt har två parallella lag just nu. Ett Poya-lag med Lagemyr, Sana, Aiesh och ett par till. Sen ett hemvändarlag med Wernbloom, Johansson och Bjärs. Känns allmänt stökigt.

Blåvittt lyckades visserligen vinna mot Malmö i cupfinalen i somras. Men de hade en del tur där - skapade knappt något alls och fick 1-1 till skänks i slutskedet. I förlängningen var det sedan coinflip. Malmö känns bättre nu än vad de gjorde då medan Blåvitt inte lyft sig.

På hemmaplan tycker jag Malmö ska ha toppchans att vinna. Stannar det på uddamålet får vi pengarna tillbaka, vilket känns bra. Men borde finnas bra chans för Malmö att vinna med minst två mål här.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip