Speltips: MFF att hålla nollan till 2.00 hos Unibet


Ny bonus - upp till 2000 kr! →

____________________________

Serieledande Malmö FF startar omgången under fredagen när de tar emot femtondeplacerade Kalmar FF som inte alls fått spelet att stämma på samma sätt i år. Här väntas ett revanschsuget hemmalag som förlorade två poäng precis före slutvisslan efter en straffspark mot BK Häcken, medan gästande Kalmar faktiskt kommer ifrån en seger i smålandsderbyt mot IFK Värnamo. En välbehövlig sådan som förhoppningsvis kan ge lite hopp och energi för laget. Här väntas däremot en riktigt svår utmaning för Kalmar FF men som ändå kan ha med sig att de lyckades slå Malmö FF borta 2022 och hemma 2023.


Malmö FF
Senaste match: BK Häcken - Malmö FF 2 - 2
xG: 2.52 - 1.88
Skott/skott på mål: 15/4 - 14/4
Possession(%): 54 - 46
Hörnor: 10 - 4
Härlig match som alltid lagen emellan där det bara kryllar av offensiv kvalitet på planen. Malmö började starkt och hade även ledningen med 2-0 men Häcken fortsatte skapa och det är aldrig enkelt att stänga igen en matchbild mot frejdiga BK Häcken som vill åt öppna matchbilder. Det hela slutade i en upphämtning av Häcken och på det stora hela kan en poäng ses rättvist.

Kalmar FF
Senaste match: IFK Värnamo - Kalmar FF 0 - 2
xG: 0.88 - 1.16
Skott/skott på mål: 13/4 - 8/5
Possession(%): 49 - 51
Hörnor: 8 - 3
En lite försiktigare matchbild här där det inte alls var lika öppet. Viktiga poäng stod på spel när Värnamo äntligen skulle få spela på hemmaplan i smålandsderbyt. Kalmar spelade rakare mot ett Värnamo som inte var med på omställningarna där det skapades frilägen där ett skulle bli till mål. Gästerna visade också en stabil defensiv där Värnamo inte alls skapade mycket målchanser. Värt att notera Jonathan Rings kanonmål och Magashy som fick chansen från start och gjorde det bra.

Läget hos Malmö FF?
Samma truppsitutation som senast där Berg, Vecchia m fl fortsatt är frånvarande.

Läget hos Kalmar FF?
Rasmus Sjöstedt klev av skadad senast
Simon Skrabb avstängd
I övrigt oförändrat

Malmö FF har ännu inte släppt in mål på hemmaplan - det ändras inte heller nu

Det känns ovanligt med fredagsmatch i Allsvenskan och även för spelarna blir det en omställning när det varit en del matcher på sistone. Malmö FF har som förväntat snurrat på ett par spelare men där de mot Häcken ställde upp med nästintill bästa möjliga lag. Anfallsparet Erik Botheim och Isaac Kiese Thelin fick chansen spela med varandra igen och gör det alltid med bravur, ett av de mest svårstoppade anfallsparen på länge med sådan rutin, målfarlighet, fysik och smartness. Ja, det känns som en mardröm att spela mot de herrarna. För Kalmars del har det varit ett par matcher nu där lagets struktur har varit mycket mer centrerade och man anfallit mycket via sitt omställningsspel och mer rakt/snabbt. Senast fick man också resultat på det sättet mot Värnamo. Nu möter man dock seriens starkaste försvar och ett MFF med sitt bollinnehav och styrka i offensiven trycker ned lagen långt ner på egen planhalva. Nu har man inte släppt in mål på hemmaplan och även här finns goda chanser till det när Kalmar FF behöver fokusera på defensiven och utan sin kreatör Simon Skrabb försvinner mycket av etableringen på offensiv planhalva.
Varför ändra på ett vinnande koncept? Speltips: MFF att hålla nollan igen till 2.00 hos Unibet
This is the stats tab
This is the post tip