Malmö FF tar emot Ludogorets i CL-kvalet på onsdagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. LeoVegas , Expekt eller Unibet .

Bara bulgariska Ludogorets behöver besegras för att Malmö FF ska spela CL-gruppspel i höst. I sammanhanget lite av en drömlottning, men motståndet ska såklart inte underskattas. Men Malmö har klart bra chans att avancera. Det här är dock en extremt viktig match och jag tror första mötet kommer bli rätt så försiktigt.

Med bortamålsregeln skrotad är ett bortamål inte lika mycket värt i de här dubbelmötena. Jag tror Ludogorets har rätt stor respekt för Malmö FF och kommer med ambitionen att inte bjuda på något. Var så de hanterade dubbelmötet med Olympiakos i förra rundan. Stod lågt och försvarade sig mest borta mot grekerna (1-1) men spelade på ett helt annat sätt hemma i Bulgarien (2-2). Samma sak i rundan innan mot Mura - först 0-0 borta därefter 3-1 hemma.

Malmös hemmamatcher mot såväl HJK som Rangers har gått över 2,5 mål. Men ser vi till hemmamatchen mot Rangers var det väldigt få bra målchanser - målen kom rätt så slumpartat. Stod 0-0 i paus och spelmässigt var det rätt krampaktigt med en del ställningskrig. Sedan Johan Dahlin kom tillbaka in i laget har hela defensiven höjts och Malmö är nu mycket svårare att göra mål på än vad som var fallet i våras. Formmässigt är det inga problem, var rätt märkligt att IFK Göteborg lyckades göra tre mål och vinna matchen i lördags - Malmö var klart bättre och gjorde en bra prestation. Det negativa är att Ahmedhodzic är avstängd. Ett avbräck såklart, men tror det innebär att det är stor chans att Tomasson fortsätter med den trebacks/fembackslinje han valt i Europaspelet. Kanske han hade gjort ändå, men med bäste mittbacken out vill nog Tomasson se till att de har bra täckning i de bakre leden. Tycker det blir lite mer defensiv balans på laget jämfört med när de spelar fyrbackslinje med offensiva ytterbackar.

Jag tror underspelet är en bra startposition för den här matchen. Borde bli en del ställningskrig inledningsvis och jag blir inte förvånad om det tickar 0-0 ett tag. Skulle matchen öppna sig bör det relativt tidigt gå att spela ö2, ö1,75 eller ö1,5 mål när man har undern sedan tidigare. Men jag tror det här blir tajt och ser framför mig 1/2-0 eller möjligtvis 1-1 som tänkbara slutresultat här.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip