David mot Goliat. Regerande svenska mästaren mot Östers IF som misslyckades att leva upp till sitt favoritskap i fjolårets Superettan. Underskattning är det enda som talar emot en komfortabel MFF-seger. Här är mitt speltips:

Sveriges bästa och rikaste klubb mot ett av många lag som skulle kunna slåss i toppen av Superettan. Kan det bara sluta på ett sätt? Allt kan hända i fotboll men styrkeförhållandena dessa lag emellan är vitt skilda. Henrik Rydströms andra år och MFF är med all rätta guldtippade av de flesta. Man har implementerat en ny spelmodell och är inne på andra året med den, och det kan jag inte se som någon som helst nackdel.

Den bollförande och riskfyllda fotbollen kommer bara bli bättre och truppen är ännu bättre anpassad nu efter ett bra sillyfönster där Ricardo Friedrich (mv, Kalmar FF), Jens Stryger Larsen (b, Trabzonspor), Erik Botheim (fw, Salernitana) är nya in och stärker laget ytterligare. Anders Christiansen är tillbaka men det kommer dröja innan han är i fullt slag så han lär sparas ett par veckor.

Spelarna som saknar inför matchen är:
AC, Ceesay, Tinnerholm, Moisander, Lewicki och Gudjohnsen. MFF svarar först även kryptiskt gällande sjukdomar men på fredagen står det klart att även Taha Ali och Stefano Vecchia saknas, vilket förstås försvagar offensiven.

MFF:s träningsmatcher

MFF-Silkeborg 2-0
MFF-Sparta Prag 1-2
Dallas-MFF 1-4
MFF-Bodö Glimt 0-4

Östers senaste träningsmatcher

Falkenberg - Öster 2-2
Värnamo - Öster 3-1

Bör vara klasskillnad

Nya Öster-tränaren Martin Foyston är ett spännande namn. Häckens förre guldassisterande får för första gången ett huvudtränaransvar på hög nivå i Sverige och det ska bli intressant att följa honom. Truppen är fortsatt bra där man har spets i form av nye Aliev, Bergmark Wiberg och David Seger är ett starkt nyförvärv från Örebro SK. Men allt som allt är det förstås inte ett lag som ska kunna hota MFF. Jag tror inte de kommer få låna bollen särskilt mycket i den här matchen och tappet av Jesper Westermark blir kännbart om inte Ettanförvärvet Aliev levererar på Superettan-nivå. Öster har gjort ett rätt okej sillyfönster men mot MFF ska det inte räcka.

SPELTIPS
Jag spelar en Betbuilder med Malmö FF att vinna och båda lagen gör mål NEJ (dvs samma sak som MFF och hålla nollan) till 1.91 hos X3000 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip