Malmö FF tar emot Östersund på söndagen.
Mitt speltips blir en Bet Builder: MFF -1,5 + MFF att vinna hörnstatistiken. LeoVegas + Unibet + Casumo har spelet.

Malmö FF har inlett Allsvenskan väldigt bra med två tydliga segrar mot förmodade toppkonkurrenter:
- 3-2 mot Bajen.
- 2-1 mot Häcken.

Avgjorde visserligen sent mot Hammarby, men känslan är snarare att bägge segrarna var i underkant mer än något annat. Varit spelmässigt bättre i bägge matcherna. Colak är visserligen covid-sjuk och laget har ett par skador, men Christiansen, Rieks, Berget, Toivonen m.fl. har inlett inspirerat och det är tydligt att det finns ett revanschsug efter en fiaskoförsäsong.

"Vann" hörnstatistiken med 7-2 mot Bajen och 4-3 mot Häcken. I fjol vann Malmö hörnstatistiken i 13/15 hemmamatcher med ett snitt på 6.69 egna hörnor per match mot 3 för motståndarna. Oftast dominanta med en hel del bollinnehav, den matchbilden ser jag framför mig här.

Östersund inledde med att gneta sig till 0-0 nere i Kalmar (förlorade hörnstatistiken med 10-1). Följde upp det med att slå ÖSK hemma med hela 5-0. Var kanske inte en 5-0-match spelmässigt, men Östersund gjorde mål på allt. Förlorade hörnstatistiken med 12-5. Vann hörnstatistiken i 5/15 bortamatcher i fjol, men spelmässigt är de numera väldigt långt från vad de var under Potter, med eget bollinnehav och underhållande spel. Numera är de snarare ett omställningslag. Bara HBK har lägre bollinnehavssnitt efter två omgångar och då är det liksom Kalmar FF och Örebro som Östersund mött. Svårt att se dem ha så mycket att säga till om mot MFF.

Även om 5-0 alltid är starkt tror jag inte så mycket på Östersund i år. Framför allt inte i bortamatcher.

Skiljer en klass mellan lagen och jag tycker det ska mycket till om inte MFF vinner med minst två bollar. Hörnstatistiken känns som en bank då jag har svårt att se en annan matchbild än att Östersund kommer upp i mer än 3-4 egna hörnor samtidigt som Malmö FF bör ligga på 7+ över 90 minuter. Finns alltid röda kort och så vidare som kan sabotera spel, men detta känns klart bra på förhand.

Speltips: MFF -1,5 + MFF att vinna hörnstatistiken. Spelas antingen som en Bet Builder där du får välja 3-vägshcp istället för asian hcp. Den som vill skippa "hörnbenet" kan ta -1,5 eller -1,75 på MFF.

This is the stats tab
This is the post tip