Malmö FF tar mot Rangers i CL-kvalet.
Mitt speltips: 1x eller asian +0,5 på Malmö FF. Bethard eller FastBet .

När oddsen kom var Malmö FF favoriter, vilket såklart var fel. De ska inte vara favoriter mot Rangers i min bok. Men sedan dess har oddsen gått ner rejält på skottarna, så pass att jag nu tycker det finns värde på att spela 1x, dvs. att Malmö inte förlorar.

Inget snack om att Rangers är riktigt bra och att de ska vara favoriter här. Men de saknar ett par spelare:
- Geniet/galningen Morelos (lagets målskytt och stjärna senaste säsongerna) sitter i covidkarantän.
- Glen Kamara och Kemar Roofe (bäste ligamålskytt i fjol) är avstängda.
- Rumäne Hagi haltade av planen i helgens ligapremiär och är ett frågetecken.

Men i truppen finns gamle Liverpooltalangen Ryan Kent, Helander, FPL-legenden Lundstram m.fl. Helt klart ett klasslag, som kryssat mot PL-lag och slagit Real Madrid i försäsongsmatcher. Men som sagt, ligapremiären spelades i lördags och rimligtvis har de inte toppform än. Sen är det ju så att de inte behöver vinna här. Vet att de har hemmamatch nästa vecka, vilket är en bra chans att ställa saker till rätta om det skulle behövas. Finns ingen anledning att gå all in för seger vid oavgjort läge i matchens slutskede.

Malmö var spellediga i helgen och har därmed kunnat förbereda sig optimalt på den här matchen. Jag tycker väl inte den här MFF-upplagan är den bästa de senaste åren, men känslan är att de växlat upp lite under sommaren. Städat av det mesta i Allsvenskan och har relativt bekvämt passerat Riga + HJK. Att Dahlin kommit tillbaka i kassen har gjort stor skillnad för försvarsspelet. Utöver honom finns Christiansen, Colak och Ahmedhodzic som ändå är klasspelare. Klubben/truppen har skrapat ihop rutin från de här matcherna vid det här laget.

Hade vi fortfarande haft Rangers som underdog hade jag nog rekommenderat ett DNB-spel på dem. Men måste gå för vad oddsen är just nu och då tycker jag nog Rangers sjunkit väl lågt i en match de inte behöver vinna. Därför tar jag Malmö FF 1x eller asian +0,5.

This is the stats tab
This is the post tip