Malmö FF inleder CL-resan hemma mot Riga FC.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen. Nordicbet , Betsson eller Betsafe .

Ni minns väl att det var enkelmöten som gällde i fjol, nu är dubbelmötena tillbaka. Liten annan dynamik som gäller därmed, för Malmö FF blir det väldigt viktigt att hålla nollan här. Något de inte gjort på hela säsongen, så varför skulle de göra det nu helt plötsligt, kanske vissa undrar. Men nu är Johan Dahlin äntligen tillbaka i målet. Spelade i helgens förlustmatch mot Norrköping, vilket kanske inte var någon höjdare (3-2-förlust). Men kommer han upp i en nivå nära den han höll tidigare är han ett lyft jämfört med Marko Johansson. Kommer bli en annan trygghet än tidigare. Här återkommer dessutom Ahmedhodzic, avstängd i helgen.

Framåt vet vi att Christiansen laddar för EM-semi med Danmark när den här matchen spelas. Hans frånvaro känns då det är den viktigaste offensiva spelaren de har. Särskilt eftersom Toivonen är skadad och out resten av säsongen. Klart Malmö kan ställa en stark elva på benen ändå, men det hade sett bättre ut med den duon tillgänglig.

Ska inte säga att jag har koll på Riga FC, men jag befinner mig faktiskt i Lettland (har familj i landet) och har kunnat läsa på lite inför matchen. Laget kommer från en tung period spelmässigt där resultaten i inhemska ligan varit sådär. Är framför allt svaga försvarsmässigt på kanterna. Men i truppen finns en del utländska spelare och de har erfarenhet av Europaspel senaste säsongerna (förlorade med 1-0 mot Celtic och 2-0 mot Maccabi Tel-Aviv förra året exempelvis). Väntas komma med en relativt defensiv uppställning med ambitionen att ta med sig ett resultat som lever hem till returen.

Jag är inte överförtjust i den här MFF-upplagan, särskilt inte när Christiansen är otillgänglig. Tycker offensiven hackar en del, även fast de gjort flest mål i serien. Har de fasta situationerna och Knudsens inkast, men har väl inte blåst över allsvenska lag särskilt ofta. Så jag undrar hur väl det passar att möta ett lågt stående, temponedsättande och maskande motstånd. Inte så bra tror jag. Letterna tror jag får svårt att näta själva, så då landar jag i ett underspel. Kan se framför mig att det tickar 0-0 ett tag och att du därmed kommer kunna spela ö2 eller liknande rätt tidigt om det verkar öppna upp sig. Borde bli en del ställninskrig inledningsvis med två lag som känner på varandra.

För mig luktar det här 1/2-0 mot Malmö. 2.60 känns väldigt högt på underspelet i alla fall, borde vara en bra startposition in i matchen.

This is the stats tab
This is the post tip