Malmö FF över 1,5 mål mot Sarpsborg spelas i Europa League. Tas på Bethard eller Ohmbet.

Nyckelmatch i jämna grupp I väntar här. Läget är följande inför den här omgången:

1 Genk 3 2 0 1 7-5 6
2 Malmö FF 3 1 1 1 3-3 4
3 Sarpsborg 3 1 1 1 5-5 4
4 Besiktas 3 1 0 2 5-7 3

Bägge lagen bör känna att de måste vinna här för att drömmen om avancemang ska leva. Malmö FF har Genk hemma och Besiktas borta kvar.

Det här kan vara säsongens viktigaste match för skåningarna. Har alltid ett enormt stöd på hemmaplan när det vankas Europaspel. Det och att matchen spelas på gräs till skillnad från Sarpsborgs normala underlag (konstgräs) tror jag bidrar till en stor hemmaplansfördel för MFF. Tror också att det är en stor fördel att Malmö FF är bättre förberedda på Sarpsborgs spel den här gången. Norrmännen satsar mycket på fasta situationer och tar gärna tid på sig, vilket gör att tempot i matchen blir lidande. Det tror jag Malmö FF hanterar bättre den här gången.

MFF har grym form och ett bra hemmafacit. Har i stort sett gått rent i Allsvenskan andra halvan av säsongen (11-3-1) och har då varit så bra som en väntar sig. Rosenberg, Antonsson, Rieks, Traustasson, Christiansen, Bachirou har varit ruggigt vassa. Nu är dessutom Carlos Strandberg tillgänglig som en joker. Kunde rotera en del i söndags och bör därmed komma väl förberedda för att gå all in här.

Sarpsborg gnetar på i norska ligan. Ligger bara nia där och är betydligt bättre hemma än borta. Även i Europaspelet har de haft stor fördel av hemmaplan medan bortaspelet varit tuffare. Tror den här matchen blir helt annorlunda än den fysiska tillställning vi fick se för ett par veckor sedan. Malmö FF är vana vid att ta kommandot i matcherna och jag tycker de ska vara snäppet bättre än norrmännen.

2-0?

This is the stats tab
This is the post tip