Sirius gästar MFF på söndagen.
Mitt speltips: Malmö FF -1,5. Spelet sitter om skåningarna vinner med två eller fler mål.

Serieledande Malmö kryssade hemmapremiären mot Häcken (1-1). Har därefter gått rent på hemmaplan (7-0-0 med målskillnaden 20-4). Fyra av segrarna har varit med 2+ mål. Är helt enkelt oerhört starka på hemmaplan. Truppen är så pass bred att de alltid har bänkalternativ som kan förändra matchbilden eller öka trycket på motståndarna ytterligare. Detta medan motståndet ofta blir tröttare och faller allt längre bak i banan.

Tabellen:

1. Malmo FF 16 10 5 1 28:11 35
10. Sirius 15 5 2 8 18:23 17

MFF fick som väntat en enkel resa i Nordirland i torsdags. Hade 7-0 att gå på och kunde lämna en del spelare (Larsson, Rosenberg) hemma, medan andra (Dahlin, Christiansen, Rieks, Bachirou, Bengtsson) fick inleda på bänken. Kommer säkert ställa en elva med sex-sju nya namn på benen mot Sirius, vilket är bra. Fräscha ben är key nu när spelschemat är tajt. Matchen mot Nordirland var även bra för att få igång spelare som inte fått så mycket speltid på slutet (Rakip, Gall, Berget och Molins).

Allsvenskan är såklart viktig och med AIK, Djurgården och Häcken strax bakom är det fullt fokus och bara seger som gäller här.

Sirius gör det bra utifrån sina förutsättningar. Har gjort tre bra matcher under "hösten", men har bara fått med sig fyra poäng. har nog förtjänat lite mer än så trots allt. Särskilt senast borta mot Helsingborg var laget bättre spelmässigt, men missade målchanser och stolpträffar stod i vägen för laget (förlust 1-0 till slut). Uppsalalaget har dragits med en del skador, men verkar nu få tillbaka en del spelare + att Björnström och Busch-Thor är åter efter avstängning. Robert Åhman-Persson och Arvidsson är dock out fortfarande. Verkar klara nytt kontrakt utan större darr på ribban, men det är kanske inte främst här laget ska samla ihop sina poäng.

Sirius ser bra ut och har allt att vinna. Men jag är inne på att MFF helt enkelt är för bra. Skåningarna har en högre växel än övriga allsvenska lag och i synnerhet på hemmaplan har de kört över motståndet allt som oftast. Tycker det ser tillräckligt bra ut i malmölägret för att en ny seger bör ligga nära till hans här. Och får de bara in ledningsmålet i hyfsat god tid kommer ofta ytterligare ett mål för att döda matchen.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip