Malmö FF tar emot Sivasspor på torsdagen.
Mitt speltips: MFF att göra över 1,5 mål i matchen. Lucky Sports .

Väljer ö1,5 mål före raka ettan på Malmö pga:
- Högre odds.
- Tror det är bra chans att Malmö släpper in mål precis som de gjort tidigare i sommarens Europaspel. Ska de vinna tror jag de kommer behöva två mål.

Malmö gör en märklig säsong. Sparkad tränare och en mängd skador. Många dåliga prestationer men också cupguld och hög högstanivå i vissa enskilda matcher. Fortfarande med i guldstriden i Allsvenskan och kommer spela något form av gruppspel i Europa, så än finns det chans att rädda säsongen. Nu när skadeläget ser bättre ut, Malmö har fått in några lovande sommarnyförvärv och matcherna verkligen börjar gälla något borde vi få säsongsbästa formmässigt av Malmö. För det de visat upp i många matcher är inte deras maxnivå - de ska kunna så otroligt mycket bättre än de visat.

Alltid svårt att värdera hur bra svenska lag är jämfört med europeiska lag från mellanligor. Men Sivasspor rankas som ett mitten/bottenlag i turkiska ligan. Inlett ligaspelet svagt med en poäng på två matcher. Fått pengar emot sig pre-match och live på ett sätt som sällan brukar vara positivt. Ställdes mot Trabzonspor i supercupen och mosades med 4-0. Samma Trabzonspor är topprankade i turkiska ligan och inledde CL-kvalet med att förlora mot FC Köpenhamn med 2-1 i en jämn match. Malmö slog visserligen Köpenhamn för ett par säsonger sedan, men numera får vi nog konstatera att danskarna är en klass bättre. Men SÅ mycket bättre än Malmö ska de inte vara. Tror det är större skillnad på Trabzonspor och Sivasspor jämfört med vad det är mellan MFF och FCK. Så om danskarna kan slå Trabz i en jämn match bör Malmö ha bra chans mot Sivasspor. Fenerbache rosade inte heller marknaden i ett dubbelmöte mot Dynamo Kiev. Måhända ett tecken på att turkiska ligan inte står sig jättestark för dagen?

Turkarna slutade i mitten av ligan i fjol men kvalificerade sig via cupvinst. Tappat två av sina tre bästa målskyttar i fjol. Inga superprofilerade värvningar vad jag kan bedöma. I truppen finns DIF-bekantingen Fredrik Ulvestad, som verkar vara en ordinarie pjäs i laget. Annars verkar truppen rätt åldersstigen med bland andra Gradel (34-åring med förflutet i Leeds, St. Etienne och Bournemouth bl a) och Yatabaré (pålitlig målskytt som hunnit bli 36 år). Den typen av profiler jag tror kan få sig en negativ överraskning av ett hårt jobbande hemmalag.

Malmö behöver en bra start i det här dubbelmötet. Räknar med ett klassiskt europakvälls-hemmastöd och en bra prestation. Kommer de upp nära maxnivå bedömer jag att de ska ha bra chans i den här matchen att göra minst två mål.

Speltips: Malmö över 1,5 mål.

This is the stats tab
This is the post tip