2022 blev sportsligt sätt ett år att glömma för Malmö FF, inte ens en Europaplats i Allsvenskan och heller inget i cupguld. Nu ska Henrik Rydström styra upp skutan och få ordning på MFF igen.

Inte alla lag som kan ställa upp med två Allsvenska elvor i ett genrep som Malmö FF gjorde mot Vålerenga. Både bredd och spets finns i laget och de har alla möjligheter för ett titelår med Rydström vid rodret. Christiansen och Ali har funnit varandra snabbt med mål och assist, stundtals var det rena lekstugan mot Vålerenga men även tidigare matcher. Dessvärre fick Taha Ali en skadekänning senast och behövde kliva av, skadeproblem är väl det enda som talar emot en succé i år.

Elvan i genrepet. Möjligen att Ali utgår efter skadekänningen senast.

Dahlin
Ceesay - Nielsen - Cornelius - Busanello
Nanasi - Larsson - Pena - Ali
Christiansen
Kiese Thelin

Skövde AIK är lite mer ovissa i år. De har tappat mängder av nyckelspelare som långkastande Friberg (Halmstads BK), Granath (Halmstads BK) och Cooper Love är återigen i Elfsborg efter att lånet avslutats. Men Tobias Linderoth deppar inte ihop för det utan man har sett spännande ut på försäsongen där de provat att få mer kontroll i speluppbyggnaden men också en mer aktiv och högre press precis som många andra lag. Fellrath är åtminstone kvar och ett par spännande värvningar i form av Hampus Söderström som har ett härligt tillslag som Skövde bör utnyttja, en ny långkastare i form av Broman från Norrby och målskytten Emil Bellander som mestadels hållit till i Div.1 men som alltid är jobbig att möta. Det blir minst sagt en utmaning att ställas emot Malmö FF här och det lär således bli en parkerad buss och försöka utnyttja fasta situationer.

Malmö FF har sett bra ut defensivt under Rydström och börjat kontrollera spelet betydligt mer i matcherna. Tror inte att Skövde kommer ha den skickligheten att spela sig ur Malmös press och heller inte kunna skapa målchanser mer än ett par fasta situationer. MFF bör få med sig ytterligare en nolla från denna match och det känns som ett bra spel sett till förutsättningarna.

Spel: Malmö FF att hålla nollan till 1.85 hos Unibet (3/5 units)

This is the stats tab
This is the post tip