Speltips; Malmö FF att vinna båda halvlekarna till 1.88 hos nya Expekt


_____

Toppen mot den absoluta botten. Ett Malmö FF som gått som tåget men ändå inte är serieledare mot ett Varberg som haft allt annat än en bra säsong. Det kan väl bara sluta på ett sätt? Ja, möjligtvis. Däremot brukar det ändå kunna skapas lite nerv med en parkerad buss och det gäller att dra ner rejält på tempot.

Malmö FF
Senaste match: Kalmar - Malmö 1-0
xG: 0.72 - 1.17
Skott/skott på mål: 5/2 - 8/2
Possession(%): 43 - 57
Hörnor: 3-5
Gästerna Kalmar lyckades dra ner på tempot och göra matchen till en sömnig historia för att sedan stå för en fin forcering i andra halvlek. Borde varit Malmö FF som gjorde den men överlag så kändes Malmö mer försiktiga och det var Kalmar som ville mest.


Varberg
Senaste match: Varberg - Djurgården 0-1
xG: 0.54 - 2.68
Skott/skott på mål: 5/1 - 14/6
Possession(%): 40 - 60
Hörnor: 5-11
En match som varit lik de senaste matcherna för Varbergs del. Gästerna dominerade matchen igenom och det var mer bara en tidsfråga innan utdelningen skulle komma.

- Tyvärr drabbades Malmö FF utav en tung skada på Oliver Berg som varit fantastisk på sistone. Oerhört tungt i slutstriden när det krävs seger i varje match. Utöver Berg har Nanasi varit tveksam men tränade för fullt senast och väntas komma till spel här. Även Pontus Jansson är tillbaka efter avstängning.

- För Varbergs del så har man redan börjat göra truppen redo för Superettan och gjort sig av med en hel del spelare samtidigt som speltiden ökar frekvent på nyförvärven. Truppläget är däremot okej men man har sedan tidigare ett par långtidsskador likt Malmö FF.

Ett Varberg som haft oerhört svårt att skapa målchanser står inför den tuffaste uppgiften

Tror vi får se en ensidig historia här där Malmö FF tar taktpinnen direkt och kontrollerar matchen rakt igenom. Det är svårt att se en annan matchbild än den vi bevittnat på sistone med Djurgården, Elfsborg, Hammarby, Sirius och AIK med undantaget BP där Varberg faktiskt vann. Här handlar det nog mer om att hålla nere siffrorna och försöka ta tillvara på känslan att förstöra ett guld på Eleda Stadion. Väntar mig återigen ett stabilt försvarsspel av Malmö FF med dirigenten Pontus Jansson tillbaka. Varberg har haft väldigt svag underliggande statistik i offensiven på sistone och haft fullt upp med att försöka freda målet. MFF går hårt in från start och har med sig ledning i halvtid för att sedan punktera matchen i andra halvlek?


Speltips: Malmö FF att vinna båda halvlekarna till 1.88 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip