Malmö FF tar emot Värnamo på måndagen.
Mitt speltips: MFF asian -1,5. Spelet sitter om de vinner med 2+ mål.

Till att börja med:
Jag har stor respekt för Värnamo. Backade framgångsrikt upp laget hemma mot Häcken senast och även tidigare den här säsongen hemma mot just Malmö FF. Bägge gången till höga odds. Mot Häcken vann de, men hemma mot Malmö lyckades de inte hålla ut 1-0-ledningen. Men de kan definitivt stå upp mot de bästa lagen. Inte bara genom att parkera bussen och kontra, men även genom eget bollinnehav och passningsspel bakifrån.

Det är den detaljen jag tror talar för Malmö här. För om Mjällby och AIK senaste veckorna stått lågt och effektivt kvävt ett icke hundra samspelt Malmö FF tror jag på en annan matchbild här. Värnamo har som ambition att bjuda upp till dans. Efter segern mot Häcken förra helgen är de inte lika så illa ute tabellmässigt att de kommer behöva åka ner till Skåne och försöka få med sig en poäng till varje parkerad buss-pris. Det är ett sånt motstånd Malmö behöver nu tror jag.

Malmö studsar tillbaka?

För visst är det en poängmässig svacka Malmö varit i efter uppehållet. Bara en poäng på tre matcher skrämmer ingen. Men om vi zoomar ut är det framför allt matchen mot Mjällby hemma som är en plump. Att de Tele2-förlorade mot ett för dagen bra Djurgården är något som händer varje säsong. En poäng borta mot ett förbättrat AIK är inte heller någon katastrof. Var också det klart bättre laget över 90 minuter enligt mig och var det som skulle vunnit om någon trepoängare skulle delas ut.

Prestationerna borta mot DIF och AIK var inte så dåliga kort sagt. Nu har de fått en ny träningsvecka att spela in en rätt ny elva (AC, Hugo Larsson och Vecchia inte med av olika anledningar). Bör rimligtvis bli bättre och bättre. På hemmaplan har Malmö annars varit bra hela säsongen med fem segrar med 2+ mål bland annat. Är Mjällby som är plumpen. Perfekt läge att studsa tillbaka här.

Att Elfsborg förlorade mot Häcken i helgen öppnade upp toppstriden en del och Malmö har här ett ypperligt tillfälle att knapra in tre poäng. En straffspark de bara inte får missa.

Jag underskattar inte Värnamo, men tror att Malmö har en riktigt bra prestation på gång. Och kommer de bara upp i nivå på hemmaplan har de toppchans att vinna klart mot de flesta lagen i den här serien. För mig är det lite så med Malmö att om de väl vinner så gör de ofta det med mer än ett mål - för Rydström har visat att han vill att laget blåser på.

Tycker det luktar lite urladdning här och då är det följande som gäller:
Speltips: Malmö FF asian -1,5.
This is the stats tab
This is the post tip