Allsvenskt klassikermöte på måndagen när Blåvitt gästar Malmö.
Mitt speltips: IFK Göteborg över 3,5 hörnor. LeoVegas , Unibet eller Expekt .

Malmö släppte till fyra hörnor mot Kalmar & Elfsborg, fem mot AIK & Värnamo. Så har släppt till minst fyra i varje allsvensk match hittills. I cupen släppte de till tio mot Djurgården i semin och sex mot Värnamo i gruppspelet. Statisitken är med alltså, vilket dock såklart inte garanterar att de släpper till minst fyra hörnor igen. Men tycker det säger något om hur Malmö sett ut hittills. Ingen riktig superprestation och överlag har de inte haft total kontroll på matcherna. Har så gott som alltid mest boll i matcherna, men absolut inte extremt mycket. Motståndarna tillåts komma till en hel del anfall och avslut. Med andra ord - den typen av saker som i slutändan brukar leda till hörnor.

Blåvitt lär återigen spela med Sana + Aiesh som mittfältskanter. Bakom dem lär vi ha Wendt och Jallow, två överlappsvänliga ytterbackar. Vill gärna komma run på kanterna och just Aiesh är en hederlig "gå på utsidan"-ytter som kan vara en riktig hörnmagnet för sitt lag. Blåvitt har sett farliga ut på offensiva fasta situationer och har nog inget emot att försöka få så många sådana som möjligt i en match där de förmodligen inte kommer skapa jättemycket från öppet spel.

Blåvitt har haft sex (Värnamo), åtta (HIF), sju (Häcken) och sex (Djurgården) hörnor i matherna hittills. I cupspelet hade de tio mot Mjällby och sex borta mot Elfsborg. Återigen - tidigare statistik betyder inte allt, men det säger lite om hur Blåvitt brukar spela.

Tycker 1x2-oddsen sitter rätt här och hittar inget av värde, särskilt som det är lite truppfrågetecken i Malmö (spelar Thelin exempelvis?). Däremot tycker jag Blåvitt ska ha goda chanser att klara minst fyra hörnor i den här matchen även om de initialt lär backa hem en del. Undviker vi ett scenario där Blåvitt får en tidig ledning och parkerar bussen utifrån den tycker jag fyra eller fler hörnor känns klart troligt.

Speltips: Över 3,5 hörnor i matchen för IFK Göteborg.

This is the stats tab
This is the post tip