Riktig toppmatch i Allsvenskan väntar när Häcken gästar Malmö FF.
Mitt speltips: Häcken +0,5 eller X2. Spelet sitter alltså om Häcken tar poäng.

Regerande mästarna Häcken blev cupsegrare i torsdags. Efter en jämn inledning gjorde de två mål på tilläggstid i första halvlek. Avgjorde med ett tredje direkt i andra och kunde segla in i mål, till och med kosta på sig att byta ut några nyckelspelare. Normalt hade jag aktat mig för att backa upp ett lag i en såhär viktig match bara ett par dagar senare. Men just att det blev så smärtfritt gör att jag tror cupfinalen inte kommer kosta så mycket här. Kan snarare ge energi att de tog ännu en titel.

Såklart väldigt tuff uppgift nu. Fullpoängaren Malmö FF på bortaplan, det blir inte mycket svårare än så. Rydströms gäng har imponerat stort och vunnit på flera olika sätt hittills. I och med att MFF inte gått på en enda mina hittills gör att ett kryss här är ett helt okej resultat för deras del. Säger inte att de kommer gå in för att ta en poäng, givetvis inte. Men om det står oavgjort i mitten av andra kan de gott slå vakt om poängen de har istället för att blotta sig.

Malmö har minst ett tufft avbräck i backlinjen då Busanello är skadad. Finns bra ersättare i truppen, men brassen har varit väldigt bra och viktig hittills den här säsongen. Tror hans frånvaro kan kännas. Sen är det frågetecken på Cornelius, som fick en smäll senast och har missat träningar i veckan. Skulle väl gissa att han kommer till spel trots allt, men ingen jättebra uppladdning.

Malmöseger står lite lågt?

Häcken har också ett avbräck då Sadiq slog upp en sträckning i torsdags. Tufft då han är extremt bra. Positivt dock att Hammar återkom där (ordinarie backlinje igen) och att SImon Gustafson är med i truppen.

Matchbildsmässigt tror jag det kan passa Häcken rätt så bra att möta ett lag som vll ha bollen själva. Finns flera extremt bra kontringsspelare i Högmos gäng som kan dra nytta av en matchbild där det finns lite ytor.

För mig är det här en jämn match mellan Sveriges för tillfället klart bästa lag. Hatar egentligen att gå emot Malmö på hemmaplan, men tycker de står lite väl lågt här. De har vinnit allt hittills, men haft studsarna med sig vid några tillfällen. Poängtapp kommer såklart komma. Rättmätiga favoriter här såklart och det finns mycket som talar för skåningarna. Men sedan oddsen släpptes har hemmaseger gått ner från 1.95 till runt 1.80 i skrivande stund. Att få Häcken +0,5 till en bit över dubbelt känns klart bra, för jag tror absolut de kan matcha Malmö här. Tog dubbeln mot Malmö i fjol (de MFF var iskalla med sina mått mätt i och för sig) och jag tror de kan ta poäng här igen.

Kryss?
This is the stats tab
This is the post tip