Malmö FF tar emot Halmstad i återstarten. 
Mitt speltips: En bet builder - Malmö att vinna med två eller fler mål + ha flest hörnor i matchen. Gå via bet builder för att hitta spelmarknaderna. 

Normalt brukar jag hålla mig ifrån de här kombinationerna, men jag tycker det här känns klart troligt. Om vi börjar med "hörnmatchen". Det handlar alltså om att ha flest hörnor, antal spelar ingen roll. Malmö har vunnit hörnmatchen i tio av 13 matcher hittills. Undantagen är Häcken + Blåvitt borta samt VSK hemma. Speciella matcher, men i samtliga skapade Malmö tillräckligt för att ha flest hörnor mot många andra lag. Dominerar ofta matchbilden och skapar väldigt många hörnor via det. Offensiva ytterbackar, många avslut och högt bollinnehav. 

Ställs mot ett Halmstad som förlorat hörnmatchen tio av tolv matcher hittills. Är ett av få allsvenska lag som spelar lite old school genom att stå lågt och spela rätt rakt. Mot många andra lag skulle jag kunna se ett scenario där Malmö tar ledningen och motståndet tar kommandot, vilket skulle göra att det här "benet" ligger i farozonen. Så känns det inte med Halmstad. 

Klasskillnad mellan lagen

Malmö FF saknar visserligen Cornelius. Möjligtvis även Pena, som också spelat Copa America. Får se närmare inpå. I övrigt ser det bra ut med Nanasi än så länge kvar i truppen. 

Att Malmö var seriens bästa lag under våren såg nog alla. Två saker som kan påverka negativt i sommar är kvalspel plus transferfönster. CL-kvalet är inte igång och ingen nyckelspelare har lämnat (åtminstone inte i skrivande stund tidigt i veckan). När det är förutsättningarna har Malmö toppchans mot alla lag i den här serien, särskilt hemma. 

Halmstad tog lite väl många poäng sett till spelet under våren. Flera matcher där de tog en tidig ledning och sedan parkerade i straffområdet. Storspelande slipsar, effektiva anfallare. Fått in Turgott från Häcken, det kan nog bli okej över tid, men ingen game changer mot Malmö. 

För mig skiljer det i klass mellan lagen och jag tycker Malmö ska ses med mycket bra chans att vinna med två eller fler mål. Oddset är därefter, men när vi lägger till att skåningarna ska ha flest hörnor tycker jag vi når upp i godkänt odds. 

Speltips: Malmö -1,5 + flest hörnor

This is the stats tab
This is the post tip