Hammarby reser ner till Skåne på torsdagen.
Mitt speltips: Rak hemmaseger. Malmö vinner.
1.78 hos Nordicbet & Betsafe .

Det blev en tung måndag för Bajen:
- Rätt kall första halvlek följdes av en bättre andra halva och ledning. Drog dock på sig en onödig straff på tilläggstid. 1-1 och energiläckage i stället för trepoängs-boost.
- Paulinho och Widgren tvingades bryta matchen tidigt. Paulinho är utanför truppen nu, Widgren borde vara ett frågetecken.
- Ousted var out där men är tillbaka i truppen. Jeppe Andersen är avstängd. Lägg till att Jóhannsson inte var med i truppen igen - han är med nu, men knappast startredo.

Kommer såklart kunna ställa en stark elva på planen, men alternativen är inte många just nu med tanke på avbräcken. Får dessutom bara två dagars vila inför Malmömatchen - vilket inte ät optimalt. Vad kommer finnas att byta in här?

Malmö briljerar väl inte direkt. Men de har nu två raka 2-1-segrar och vittring på Peking. Åkte på 0-1 mot Kalmar FF men var totalt överlägsna spelmässigt och vände matchen mycket rättvist. Avgjorde i 89:e och det är klart att ett sent segermål ger en helt annan eftersmak efter ett icke godkänt poängtapp. Skrapade ihop hela 3.7 i expected goals och borde med andra ord vunnit ännu klarare än de gjorde. Bachirou och Rakip användes inte alls i Kalmarmatchen och bör vara aktuella att komma in med fräscha ben här, precis som Toivonen (som bara fick 45). Trots någon skada på en sån som Traustason måste truppen beskrivas som bred - det finns gott om alternativ.

Potentialen i de här lagen är hög. Men Malmö ska väl vara någon liten klass bättre om läget är optimalt för bägge. Nu har skåningarna en extradags vila och bättre truppläge. Tycker också Bajens tänkta toppspelare Kacaniklic, Tankovic och Bojanic är längre från toppform än Mamös dito. Lägg till att matchen spelas på gräs - vilket också är en fördel för MFF.

Nej, här tror jag Malmö helt enkelt vinner.

Speltips: Rak hemmaseger. 1.78 hos Nordicbet & Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip