Malmö tar emot Helsingborg i ett hett skånederby.
Mitt speltips: Asian -1,5 på Malmö FF. Spelet kräver tvåmålsseger. Nordicbet eller Betsson .

Malmö hade lite av en mardrömsvår med sina svåra skadeproblem. Ska inte glömma bort att de hade ett tufft schema med fyra matcher mot Stockholmslag (tre på bortaplan) också. Trots det är de hyggligt med tabellmässigt, men de behöver helt klart jaga ikapp. Om de tidigare år kunnat rotera i Allsvenskan under Europadubbleringen då poängtapp inte varit hela världen är de i en annan sits den här gången. Finns inte utrymme för särskilt många poängtapp framöver, särskilt inte mot bottenlag på hemmaplan. Efter att MFF på något sätt löste cuptiteln och en enkel Degerforsseger av bara farten tror jag på en bra period nu från Malmö.

För skadeproblemen ser bättre ut. Var ett av lagen som mådde bäst av ett uppehåll då de kunnat lappa ihop truppen. Har ett fortsätt tungt avbräck på Christiansen, men annars är de flesta redo för spel här.

Derby är derby med allt vad det innebär. Men Malmö ställs mot ett Helsingborg som såg väldigt svagt ut under våren. Bara fem inspelade poäng och då var två av dem (kryssen mot Häcken och Djurgården) på turkontot. Skapar väldigt lite och släpper till väldigt mycket. Lennartsson fick gå och han ersattes av klubblegendarerna Lindström och Santos. Kan inte se något som tyder på en plötslig prestationshöjning från Helsingborg. Har varit ett av seriens klart sämsta lag hittills.

För deras del är det otur att de heter just Helsingborg och det är ett derby. För det innebär garanti för ett inspirerat Malmö FF och det borgar för en bra prestation. Malmös största motståndare är ofta deras egen oförmåga att mobilisera energi (Värnamomatchen borta som slutade 0-0 är ett bra exempel). När de kommer upp i nivå och har ett bra truppläge är de alltjämt för bra för många andra allsvenska lag. Särskilt hemma. Därför tror jag på en rätt bekväm hemmaseger den här gången.

3-0?

This is the stats tab
This is the post tip