Nionde omgången ska spelas i Allsvenskan där Malmö tar emot Kalmar i kampen om tre viktiga poäng.
Mitt speltips: Malmö asian handicap -1.5 till 2.05 på Bethard .

Malmö var på förhand en av favoriterna till guldet denna säsongen. Laget har fått en ganska dålig start om man ska nå sitt mål med att vinna guldet, man placerar sig på en delad andra plats i tabellen med hela sju poäng till serieledande Norrköping. Man kommer till matchen med en vinst i bagaget då man borta slog Östersund med 1-2, Malmö kryssade omgången innan mot serieledande Norrköping. Malmö behöver verkligen fortsätta att hämta segrar nu efter vinsten senast, annars kommer det bli oerhört tufft att haka på Norrköping som kan rycka så fort MFF tappar poäng.

Kalmar kommer till matchen riktigt formsvagt, man har inför matchen i Malmö fem raka förluster och förlorade nu senast hemma mot formsvaga Hammarby med 1-2. Laget placerar sig på en kvalplats med sex poäng inspelade lika många som nästjumbon Falkenberg och endast en pinne mer än jumbon Helsingborg.

Malmö behöver som sagt fortsätta vinna för att haka på kampen om guldet i år. Man har ett gyllene läge att fortsätta på vinnarspåret då man möter ett formsvagt Kalmar som just nu inte får mycket att stämma detta framförallt i lagets defensiv då man släppt in 14 mål än så länge vilket även är flest av alla lag i Allsvenskan i år. Kalmar möter även ett Malmö som sitter på kvalitets spelare som Christansen, Thelin och nu även hemvändande Toivonen som även nätade senast. Jag tror detta är Malmös match och att man nu fortsätter med att vinna och jag tror även att man gör det komfortabelt nu hemma mot Kalmar och därför blir mitt speltips Malmö asian hcp -1.5 till 2.05 på Bethard .

Även värt att nämna är att de två mötena lagen emellan förra säsongen slutade båda i Malmö vinst med en målskillnad på 6-0 i Malmös favör.

This is the stats tab
This is the post tip