Malmö FF inleder Allsvenskan hemma mot Kalmar.
Mitt speltips: Malmö FF att göra över 1,5 mål. Lucky Sports. Spelet sitter om Malmö gör två eller fler mål i matchen.

Reken skrivs på onsdagen. Faktum är att Malmö i skrivande stund droppat en del oddsmässigt. Vissa bolag släppte Malmö rak seger till nära dubbelt, vilket droppat efter att skåningarna backats upp av tidiga spelare. Men jag tycker fortfarande det finns värde i att backa upp hemmasidan.

Kalmar har som bekant ny tränare efter att Rdyström lämnat för just Malmö FF. Även tappat Berg och Nanasi, de två kanske bästa spelarna i fjol. Ersatt det av en del oprövat såsom Rajovic. Även fått in Ylätupa, vilket inte känns så upphetsande. Verkar här sakna nyförvärvet Gojani och Johan Karlsson, två spelare som säkerligen startat om de varit hela. Okej täckning på de positionerna, men truppbredden blir klart lidande av att de två saknas. Här och nu håller jag Kalmar som ett sämre lag än 2022.

Ändå värderas de oddsmässigt ungefär som när lagen möttes hösten 2022. Då var Malmö mitt uppe i Europakval och hade mött Sivasspor borta på torsdagen. På söndagen startade de med bland annat Buya Turay. Ingen IKT, ingen AC, ingen Birmancevic och ingen Johan Dahlin från start för Malmö FF då. Ett Malmö som gjorde sin sämsta säsong på åtskilliga år.

Premiärtaggat Malmö?

I år tror jag Malmö går en bättre säsong till mötes. Rensat ut lite dökött och fått in spännande spelare som Vecchia och Cornelius. Förstärkt ytterbackspositionerna med Tinnerholm + Busanello. Tagit tillbaka Nanasi. Får se närmare inpå hur skadeläget ser ut, men vad jag vet ska det se okej ut just nu. Hade en del sjukdomsfall förra veckan, men förhoppningsvis ser det bättre ut nu.

Rydströms första allsvenska match, hemmaplan och nystart. För första gången på länge en situation där inte så gott som alla säger att Malmö ska jogga hem guldet. Positivism i laget och inspirerade rutinerade spelare. Jag tror vi får se ett taggat hemmalag som står för en rätt bra prestation.

Det borde räcka långt mot Kalmar i min bok. Trots en så svag säsong som Malmö hade i fjol gjorde de två eller fler mål i 9/15 hemmamatcher. Normalt är de väldigt hemmastarka och ska ses med toppchans hemma.

Väljer mellan olika typer av hcp-spel och det här, men landar ändå i över 1,5 Kalmarmål. Känns som det täcker in många tänkbara slutresultat såsom 2-0, 2-1 och 3-1 för att ta några exempel. Även skönt att få vinst på skrällresultat som 2-2.

Speltips: Malmö FF över 1,5 mål.
This is the stats tab
This is the post tip