Malmö tar emot Mjällby på söndagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget. Bethard , Pinnacle eller FastBet . Spelet sitter om Malmö vinner med 2+ mål.

Visst, Mjällby har höjt sig en hel del. Sex raka matcher utan att släppa in mål är starka papper. Någon vinst för lite för att distansera sig på allvar neråt, men känslan är att de är väldigt troliga deltagare i Allsvenskan 2022.

Men Malmö är Malmö. Och när det finns förutsättningar för en riktigt bra prestation är de solklara favoriter hemma mot alla lag i den här serien - åtminstone i min bok.
- Landslagsuppehåll väntar efter den här matchen, inte någon kvalmatch/gruppspelsmatch till CL. Bara att matcha bästa möjliga lag för JDT.
- Guldstriden är extremt jämn och det finns inget utrymme för att tappa poäng.
- Större publikkapacitet än tidigare och jag tror stämningen på arenan kommer ge hemmalaget en boost.
- Den tunga förlusten i Ryssland i veckan gör att Malmö är långt från att lösa en tredjeplats. Möjligen skiftar lite av mentalt fokus till Allsvenskan då, eftersom det är viktigt att vinna Allsvenskan eftersom det är en förutsättning att nå CL-kvala nästa säsong.

När ett fullt inspirerat Malmö kan gå all in på en hemmamatch är det svårt att stå emot som oståndarlag helt enkelt.

Faktorerna emot är såklart att Mjällby har en rätt bra elva nu med Elias Andersson, Sam Johnson, Sarr och Carlos Gracia som bra truppförstärkningar. Dessutom spelade Malmö CL i onsdags och får därmed bara tre vilodagar inklusive en del resande. Men det ska inte påverka så mycket här då landslagsuppehåll väntar.

Jag tror på en bra Malmöprestation här. Med publiken i ryggen tror jag de kommer fortsätta blåsa på även vid uddamålsledning, inte minst då de tappat en del uddamålsledningar tidigare. Därför tycker jag -1,5 på Malmö är bra den här gången.

Speltips: Asian -1,5 på Malmö FF.

This is the stats tab
This is the post tip