Malmö FF tar emot Mjällby på söndagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på Malmö FF. Spelet sitter om de vinner med 2+ mål.

Trots ett på pappret icke-optimalt läge i återstarten (AC + Hugo Larsson sålda & Cornelius + Vecchia skadade) vann Malmö enkelt mot Sirius. Blev extra bekvämt då Sirius drog på sig ett rött kort, men det var total MFF-dominans från start om vi ska vara ärliga. Positiva besked då Kiese-Thelin fick göra mål, Nanasi såg fortsatt bra ut och Busanello forsade fram på vänsterkanten. Här skulle Pontus Jansson kunna debutera då han är spelklar. Återstår att se om han får starten med tanke på tidigre skador. Samma ak gäller övriga nyförvärv.

Trots avbräcken är Malmös elva stark och mot Sirius fanns både Sejdiu och Rieks som offensiva alternativ till exempel.
Är som alltid hemmastarka och Rydström har 6-1-0. Fem av hemmasegrarna har varit med två eller fler mål. Har enkelt avfärdat lag av Mjällbys kaliber.

Mjällbys tunga tapp

Efter en okej vårsäsong har Mjällby som bekant tapapt Noah Persson och Otto Rosengren. Två av lagets bättre spelare under en period. Gjorde en okej återstart mot Kalmar (1-1) men känns fortfarande uddlösa. Är mest fasta situationer de skakar fram sina lägen från och det lär inte bli så många hörnor/offensiva inkast borta mot Malmö som de kan gräva sig fram till hemma på Strandvallen.

Jag är inte helt övertygad om Mjällby, särskilt inte på bortaplan. Hemma kan de vara jobbiga att möta och tuffa att tas med på speciella Strandvallen. Borta mot bättre lag har de ofta svårare att räcka till. Så tror jag det blir här också. Malmö är helt enkelt för bra och jag tror Mjällby får väldigt svårt att näta själva. Begränsar de Malmö till färre än två mål? Tveksamt.

Klasskillnad och förm ig luktar det 3-0.
This is the stats tab
This is the post tip