MFF tar emot Varberg på söndagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget. Bethard eller FastBet . Spelet sitter om Malmö vinner med två eller fler mål.

De två första omgångarna vann Malmö spelmässigt tydligt mot Hammarby och Häcken. Floppkryssade sedan hemma mot Östersund (1-1) i en match de vinner nio av tio sett till alla målchanser de brände. Blev sedan totalt överkörda av Djurgården i måndags, i en match där jag trodde de skulle ha bra chans att vinna. Men var chanslösa. Skulle säga att det snarare berodde på att DIF var extremt bra i den matchen. Potentialen och höjden i Malmö är fortsatt väldigt hög såklart och de tre första matcherna var bra/okej med MFF-mått mätt. Måste vara extremt revanschsugna här och det finns inte utrymme för något annat än en klar seger.

Några kanske minns att Varberg i fjol roterade rätt så kraftigt när spelschemat var tätt. Jocke Persson "vaskade" de på pappret tuffare matcherna och gick all in i de mer överkomliga uppgifterna. Om det blir så även den här säsongen får vi se, har i alla fall Bajen hemma redan på onsdagen. Bara två vilodagar inför den matchen kan öppna för rotation här. I nuläget är det spekulation från min sida, vi får se hur det blir och hur mycket det i så fall påverkar. Malmö spelar på torsdagen kommande vecka och bör därmed kunna gå fullt här. Har dessutom en betydligt bredare trupp än Varberg såklart.

Annars har Varberg inlett okej. Kryss mot Mjällby borta följdes upp av två 3-1-förluster mot Elfsborg och DIF hemma. Prestationsmässigt okej matcher där de med lite tur hade kunnat få med sig någon poäng. Åkte sedan upp till Östersund och tog en tung trea. Även i år har de en trupp som känns tunn på pappret, men jag tror de kan hänga kvar tillslut trots allt. Men blir garanterat bottenstrid.

Här skiljer det minst en klass mellan lagen och det måste vara dags för ett heltaggat MFF att vinna på ett övertygande sätt. Jag är inne på att DIF-matchen var en anomali - en tuff match mot ett för dagen briljant DIF. Bra läge att studsa tillbaka här.

3-0?

This is the stats tab
This is the post tip