Malmö FF tar mot Västerås på lördagen.
Mitt speltips: Asian -1,5 på hemmalaget Malmö FF. Spelet sitter om de vinner med två mål.

Visst är det så att Västerås haft otur som fått med sig noll poäng efter tre matcher där de lika gärna kunnat ha 5-9 poäng utan att det varit konstigt. Två sumpade straffar och mängder av missade målchanser. Lite mjukt spel i eget straffområde. Välkomna till Allsvenskan liksom. Jag tror de har alla förutsättningar att vända på poängtrenden framöver. Men inte här.

För här är det säsongens tuffaste uppgift som väntar. Malmö har inlett serien med att ta tre klara segrar:
5-1 borta mot Peking.
2-0 (kraftig mersmak) hemma mot Bajen.
4-0 "borta" mot Värnamo i Borås.

Lägg till att de innan dess hade ett par klara segrar i cupen mot allsvenskt motstånd.
Gjort sina mål på flera olika sätt, många spelare har levererat och skadeläget ser allt bättre ut så konkurrensen finns där. 16 spelare har redan fått starta minst en match och det finns gott om alternativ som kan förändra på matchbilder från bänken.

Malmö är för bra helt enkelt

Västerås kommer säkerligen åka ner till Skåne och försöka spela sitt eget spel. Kan säkert ha en del boll stundtals, men problemet för deras del är att Malmö också är extremt väldrillade. Rydström har dessutom lagt till de snabba omställningarna i år tycker jag, redan gjort flera mål tack vare vass press och offensiva omställningar. Så om Västerås trillar boll kan det lätt bli något naivt bolltapp i farliga lägen - där är Malmö kliniska på att utnyttja den typen av lägen.

Jag tycker som många andra att den här Malmöupplagan är bland det bästa jag sett på länge i Allsvenskan. Med tanke på bredden de har i truppen tror jag de kommer vinna många matcher med mer än ett mål. Kommer kunna byta in namn som Vecchia, Ali, Berg eller vilka som nu får sitta på bänken från start. Klasspelare som kommer vara hungriga och vilja in och visa sig.

Så länge Malmö kan spela matcher med gott att tid att förbereda sig, skadeläget är bra och det är allt att spela om tabellmässigt finns alla förutsättningar för en bra prestation. Och om Malmö gör en, med sina mått mätt, bra prestation räcker det väldigt långt mot så gott som alla lag i den här serien - särskilt hemma.

Speltips: Asian -1,5
This is the stats tab
This is the post tip