På Wörtherseestadion i Österrike spelas en vänskaplig landskamp mellan Malta och Nordirland. Mötet skulle egentligen ha spelats på måndag men har ändrats till söndag kväll i stället. Favoritskapet i matchen får Nordirland bära, men marknaden har gått helt bananas. En sådan kamratlig tillställning borde Nordirland vinna varannan gång, i mitt tycke. Men oddset på en rak Nordirland seger är nere på 1,55 i snitt. Därmed finns det ett stort värde att hämta i att Malta klarar av att inte förlora kampen.

Varken Malta eller Nordirland har något alls att spela för i detta möte. Ingen av nationerna ska spela EM. Det är först i VM-kvalet, i september, som saker och ting är på allvar igen. Detta år har Malta spelat tre matcher, samtliga i VM-kvalet. Där har malteserna inte helt oväntat förlorat mot Ryssland och Kroatien och tagit en poäng mot Slovakien, i ett möte som slutade 2 - 2. Malta spelat allt bättre för varje match. Med tre mål i protokollet mot detta motstånd har de även en offensiv som inte ska underskattas.

Nordirland sliter rejält med formen och speciellt med att ta segrar. De har inte lyckats ta en seger efter fulltid sedan oktober månad 2019. Det är 13 (!) matcher sedan. EM missar de också efter att ha blivit utslagna av Slovakien under en förlängning. I VM-kvalet har det blivit en förlust inledningsvis mot Italien och därefter spelade Nordirland mållöst hemma mot Bulgarien. Till denna vänskapsmatch kommer Nordirland utan två av sina bästa spelare i Jonny Evans, som är skadad och lagkaptenen Steven Davis.

I och med dessa två stora avbräck, samt en urusel form överlag, ska inte Nordirland vara så pass stora favoriter som de är på marknaden. Malta har en 50% chans att plocka poäng, det vill säga, inte förlora matchen. Att Nordirland ska bryta sin segerlösa svit är inte större än så, i min bok, då Malta också börjar leverera i offensiven och känns som ett allt farligare landslag.

Speltips Malta - Nordirland:
1X. Odds 2.45 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Preliminär startelva - Malta:
Henry Bonello, Steve Borg, Enrico Pepe, Kurt Shaw, Ryan Camenzuli, Björn Kristensen, Matthew Guillaumier, Joseph Mbong, Steve Pisani, Teddy Teuma & Alexander Satariano.

Preliminär startelva - Nordirland:
Bailey Peacock-Farrell, Stuart Dallas, Craig Cathcart, Paddy McNair, Daniel Ballard, George Saville, Niall McGinn, Alistair McCann, Gavin Whyte, Josh Magennis & Kyle Lafferty.
---

This is the stats tab
This is the post tip