Inför den sista omgången av EM-kvalet, i grupp F, så är det redan klart att Spanien och Sverige går vidare till mästerskapet.

De sista matcherna ska ändå spelas och det kommer att bli av vänskaps karaktär, då Malta tar emot Norge. Norrmännen vann det första mötet hemma med 2 - 0 och jag förutspår att även detta möte blir målsnålt. Marknaden håller inte med, då Malta åkte på stortorsk senast, men det var under helt andra förutsättningar. Malta på hemmaplan är svåra och detta ska inte bli något målkalas.

Malta kommer från en storförlust med 0 - 7 borta mot Spanien. Observera att det var ett spanskt lag, som dessförinnan hade kryssat två gånger mot Norge och Sverige, så en ketchup effekt var väntad. Spanjorerna var tvungna att visa att de är en världsnation och bland de bästa i fotboll, så Malta fick bli slagpåsen denna gång. Trist för malteserna, så klart.

På hemmaplan dock är Malta stabilare och har klarat av att hålla siffrorna nere till 0 - 2 när de mötte Spanien, samt att de har en vinst över Färöarna med 2 - 1. Malta har också förlorat 0 - 4 hemma mot både Sverige och Rumänien, men det var under tiden alla nationer behövde poäng och mål.

Till denna match behövs ingenting och både Malta och Norge spelar egentligen bara för äran. Det kommer säkerligen ske rotation bland spelarna och att några nya taktiska saker och ting testat. Norge hade en enkel match senast hemma mot Färöarna och vann den komfortabelt med 4 - 0. Denna match blir tuffare, även om Norges chanser att hålla nollan fortfarande är stora. Dock kommer inte Norge att spotta in en massa mål, då malteserna kan försvara sig bra på hemmaplan - oftast.

När det erbjuds nästan dubbla pengar på att vi ska få se som max tre mål i matchen så tycker jag att det finns ett värde i det. Så för min del blir det ett spel på under 3,5 mål i matchen till fina 1.93 i odds.

Själva oddset finnes hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Malta:
Henry Bonello, Joseph Mbong, Zach Muscat, Andrei Agius, Steve Borg, Joseph Zerafa, Rowen Muscat, Dunstan Vella, Paul Fenech, Kyrian Nwoko & Michael Mifsud.

Bekräftad startelva Norge:
Oerjan Haaskjold Nyland, Birger Meling, Kristoffer Vassbakk Ajer, Tore Reginiussen, Jonas Svensson, Iver Fossum, Markus Henriksen, Sander Berge, Mats Moeller Daehli, Alexander Soerloth & Joshua King.
---

This is the stats tab
This is the post tip