I den andra omgången av EM-kvalet flyger det spanska landslaget till Malta för att hämta hem tre poäng. Matchen ska spelas på Ta’ Qali-stadion, inför cirka 15 000 åskådare. Marknaden har Spanien till enorma favoriter, till cirka 1,03 i odds och det finns verkligen ingenting som talar för en skräll här. Både Malta och Spanien har en seger i ryggen, efter två helt olika matcher, men här ska spanjorerna bara kör över malteserna med väldigt många mål - minst fyra stycken till antal. Det blir ett målkalas här.

Malta lyckades i princip stå för en bragd när de slog Färöarna hemma i den första matchen med 2 - 1. Bara den saken att i matchen hade Malta endast två skott på mål och båda gick in. Därutöver missade Färöarna en straff medan Malta satte dit sin straff. Slutligen fick Malta spela med en man kort i en halvtimme. Det var inte vem som helst som fick utvisningen utan mittbacken Andre Agius. Det är ett stort avbräck givetvis när spanjorerna, som skapade mycket i sin match, kommer på besök.

Spanien vann sin första match komfortabelt med 2 - 1 hemma på Estadio Mestalla i Valencia mot Norge. Det finns massvis av positiva saker att anmärka för Spaniens del. Bland annat hade de bollen 67 % av matchen och framförallt den överlägsna skottstatistiken. Det blev hela 11 skott på mål och 11 skott utanför. Spanien ägde matchen och var mycket nära att göra massvis av fler mål. Bland annat så brände Morata en hel del chanser, samt att Asensio har ett guldläge i slutet av matchen.

Norge är dock duktiga bakåt. Mot ett betydligt sämre försvar än Norge ska spanjorerna kunna göra minst det dubbla antal mål. Anledningen till att Spanien var ineffektiva när det gällde att göra mål var dels för att spanjorerna själva skulle ha satt lägen, men också för att norrmännen gjorde det svårt för dem. Malteserna är inte alls lika duktiga på att göra sakerna svåra för deras motståndare, samt att det finns en hel del revansch att utkräva hos vissa individer, med Morata i spetsen, i La Roja.

Marknaden erbjuder 1,72 i odds på att Spanien gör över 3,5 mål i matchen. Med den kvalité, individuell skicklighet och hunger som i nuläget befinner sig i det spanska landslaget ska de kunna täcka denna lina minst två gånger på tre försök. Därmed finner jag ett värde i oddset och lägger ett spel på utfallet. Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva Malta:
Henry Bonello, Steve Borg, Jonathan Caruana, Zach Muscat, Joseph Mbong, Joseph Zerafa, Matthew Guillaumier, Paul Fenech, Juan Carlos Corbalan, Kyrian Nwoko & John Mintoff.

Bekräftad startelva Spanien:
Kepa Arrizabalaga, Jose Gaya, Mario Hermoso, Sergio Ramos, Sergi Roberto, Saul Niguez, Rodri, Sergio Canales, Juan Bernat, Alvaro Morata & Marco Asensio.
---

This is the stats tab
This is the post tip