Ett specialspel i Malta-Sverige, som drabbar samman i EM-kval för U21-landslag på torsdagen: Sverige att göra flest mål i andra halvlek. Spelet finns under "Halvlek med flest mål - bortalag" under fliken 1:a/2:a halvlek.

För att förtydliga: Spelet innebär att Sverige behöver göra en majoritet av sina mål i andra halvlek.

Sveriges trupp har drabbats av en del avbräck då Asoro, Svanberg, Isak och Saletros tackat nej. De tre förstnämnda startade senast mot Cypern och Saletros har faktiskt spelat en hel del i kvalspelet.

Truppen:

Pontus Dahlberg (Watford) Oscar Linnér, (AIK),
Joel Andersson, (Häcken), Jonathan Augustinsson (Djurgården), Franz Brorsson (Malmö FF), Filip Dagerstål (IFK Norrköping), Dennis Hadzikadunic (Trelleborgs FF), Linus Wahlqvist (IFK Norrköping), Gustav Engvall (IFK Göteborg), Svante Ingelsson (Udinese), Jonathan Levi (Rosenborg), Erdal Rakip (Crystal Palace), Irandust (Häcken), Isak Ssewankambo (Malmö FF), Carlos Strandberg (Malmö FF) Tekie (ÖFK), Gustav Nilsson (Silkeborg), Jordan Larsson (IFK Norrköping)

Matchen startar 17:30 och kommer spelas på en rätt kass plan. Det kommer vara väldigt varmt och fuktigt - antar att det är faktorer Sverige kommer ha en del bekymmer med till en början.

Malta är såklart ett blåbär i de här sammanhangen, men på hemmaplan brukar u-landslag såväl som a-landslag kunna hänga med hyfsat till en början. Så länge orken finns brukar försvarsspelet vara hyfsat organiserat. Minns motsvarande match i Helsingborg, då 0-0 stod sig i 31 minuter. Blev till slut 3-0 efter två Strandberg-strutar i andra halvlek.

Tycker inte Sveriges lag känns superstarkt och jag räknar med att det kommer ta ett tag för laget att bryta ner malteserna. Den här upplagan av Maltas U21 ska vara relativt okej - ett gäng spelare var med i a-landslagets matcher förra veckan och de har stört en del lag i gruppen - gjort mål mot såväl Cypern, Ungern som Turkiet. Förbundskapten Nilsson:

– Framförallt att vi har ett bra anfallsspel med stor rörlighet och högt bolltempo. Malta är bra. De har gjort en del mål och stört de andra lagen i gruppen. Där får vi se upp, försvaret måste sitta. Det krävs en bra insats från oss, säger Nilsson.

Ser framför mig en match som börjar rätt tillknäppt med ett Sverige som får slita lite i början. När väl målen kommer blir det nog lite islossning - då ju Malta måste våga lite mer i sin offensiv i ett sånt läge. Blir inte förvånad om vi får se en liknande match som på Olympia när lagen möttes förra gången.