Aston Villa, med i mitt tycke kanske seriens bästa mittfältare – Jack Grealish – i spetsen, har varit riktigt fina den här andra säsongen i Premier League-comebacken.
Förra säsongen gick det betydligt tyngre och man kunde rädda kontraktet först via en tung spurt.
Sedan dess har man lyft in spets i Brentfords målkung Ollie Watkins, starke Ross Barkley lånandes från Chelsea och i Nottinghams Matty Cash fyndade man rejält. Dessutom fick man in stabilitet i kassen i Arsenals Emiliano Martínez.

Så Aston Villa spetsade onekligen till truppen och fick samtidigt då behålla lagkaptenen Jack Grealish, samt kuggar som Mings, McGinn och Douglas Luiz. Så det är inte förvånande att Villa ser betydligt bättre ut den här säsongen.

Nu är dock läget speciellt.
A-laget har inte spelat en match sedan Nyårsdagen, förlust mot Manchester United, det på grund att man åkt på ett rejält Covid 19-utbrott. Flera av spelarna har fått vara isolerade i tio dagar och klubben har inte haft möjlighet till att träna kontinuerligt.
Än så länge vet vi inte vilka av spelarna som haft viruset, eller vilka som kan vara borta, men oavsett är knappast uppladdningen bra...

Manchester City har varit drabbat av både skador och coronan, men ändå löst denna "kris" ypperligt. Man har sett ut att gått på halvfart i många matcher men har ändå åtta (8!) raka segrar. Tänk då hur bra laget kan bli när alla är helt fräscha och formen står i zenit.
Man är hur som helst stor favorit till att ta hem PL-bucklan och på hemmaplan har man toppchans att slå ett ett Covid-19-stört Aston Villa.

Manchester Citys skadeläge är numera klart vettigt även om en sådan som Sergio Aguero åter saknas.
Jag tror att City tar nionde raka segern och att man gör det relativt bekvämt, mitt spel blir City -1.5 mål till 1.86 hos bet365 .

Troliga elvor Sportsgambler.com.
Manchester City: Ederson; Cancelo, Stones, Dias, Mendy; De Bruyne, Rodri, Gundogan; Mahrez, Sterling, Foden
Aston Villa: Martinez; Cash, Konsa, Mings, Targett; Luiz, McGinn; El Ghazi, Barkley, Grealish; Watkins

This is the stats tab
This is the post tip