Atlético Madrid har redan slagit ut ett Manchester-lag ur Champions League, men står här inför en betydligt tuffare utmaning mot Manchester City i kvartsfinalen.

Manchester City:

Nyckelmatcherna duggar tätt nu för Manchester City, som befinner sig i en head-to-head-battle med Liverpool i Premier Leagues titelstrid. City klarade av en på förhand lite klurig match borta mot Burnley, där man vann med 2-0, och i helgen väntar seriefinalen mot Liverpool på Etihad Stadium.

Först och främst måste dock Pep Guardiola fokusera på tisdagens Champions League, där regerande spanska mästarna Atlético Madrid gästar. City tog sig till kvartsfinal genom att slå ut Sporting, där 5-0-segern i Lissabon dödade åttondelsfinalsmötet redan efter första matchen.

City saknar avstängde Kyle Walker och skadade mittbacken Rúben Días. John Stones vilades mot Burnley som säkerhetsåtgärd men tycks vara redo för spel här och lär således ackompanjera Aymeric Laporte i mittlåset. Även Riyad Mahrez vilades i helgen för att hinna mentalt återhämta sig efter Algeriets blytunga nederlag mot Kamerun. I övrigt finns alla spelare tillgängliga. Guardiola har ofta kritiserats för hur han tagit sig an avgörande Champions League-matcher och att han ”overthinks” och vrider och vänder på saker och ting för mycket för att hitta den perfekta taktiska planen, vilket resulterat i flera tunga uttåg de senaste åren. City kliver dock in i det här mötet som storfavorit.

Preliminär startelva: Ederson; Zinchenko, Laporte, Stones, Cancelo; Silva, Rodri, De Bruyne; Sterling, Foden, Mahrez

Atlético Madrid:

De regerande spanska mästarna har börjat hitta formen med segrar i de sex senaste i ligaspelet. Atlético Madrid har annars inte riktigt stått att känna igen under säsongen där framför allt defensiven inte varit lika tillförlitlig som tidigare med hela 57 insläppta på 30 matcher i La Liga. I åttondelsfinalen mot Manchester United visade dock Los Colchoneros att de fortfarande vet hur man tar sig an dubbelmöten och avgörande matcher när Diego Simeone lyckades styra tillställningen precis dit han ville ha den efter att Renan Lodi gett Atlético ledningen på Old Trafford. Simeone visade återigen att han är mästaren av ”the dark arts”, när det kommer till att få klockan att ticka obönhörligt fort och frustrera och förhindra motståndarna från att spela deras spel.

Simeone lär försöka sig på något liknande här, om än mot en betydligt skickligare motståndare, men räkna med ett välorganiserat Atlético som kommer till Etihad redo att utföra Cholos matchplan till punkt och pricka.

Yannick Carrasco är avstängd och viktige mittbacken José María Giménez är skadad och har inte rest med till Manchester. Även Hector Herrera är skadad, men i övrigt ska alla finnas att tillgå. Luis Suárez hoppade in och gjorde två mål mot Alavés i helgen, men lär få inleda på bänken även här. Formstarke João Félix, som varit i strålande slag på sistone, är självskriven och frågan är om portugisen ackompanjeras av Suárez, Antoine Griezmann eller Ángel Correa.

Preliminär startelva: Oblak; Reinildo, Felipe, Savic, Vrsaljko; Lodi, Koke, Kondogbia, Llorente; Griezmann, Félix

Speltips: Jag förväntar mig en match som präglas av kontroll, vilket båda tränarna lär sträva efter med hjälp av olika metoder där Manchester City tillåts dominera bollinnehavet totalt samtidigt som Atlético gladeligen fokuserar på försvarsspel och att straffa City i omställningar. Med andra ord inte helt olikt hur mötet mot Manchester United såg ut. Pep Guardiolas City är dock betydligt skickligare på att kontrollera matchbilder med hjälp av bollen med hjälp av sin ”off i deff” genom att i spelet med boll ständigt positionera sig för att kunna hantera motståndarnas omställningar. Där är de svåröverträffade.

Jag tror således på en väldigt låst matchbild där City dominerar spelet utan att ta onödiga risker som tillåter Atlético att ställa om och involvera João Félix i spelet så mycket som man vill. Med bortamål ute ur ekvationen behöver Atlético inte öppna sig för att få in ett bortamål, utan kan fokusera på att ta med ett resultat som gör att mötet lever inför returen i Madrid. Jag sneglar mot ett underspel här.

Under 2,5 mål finns till 2,08 hos Nordicbet .

TV: Champions League och jackpot ikväll!






This is the stats tab
This is the post tip