Final i Champions League mellan två engelska lag.

Lagen har mött varandra två gånger under en drygt månad och det är Chelsea som vunnit båda. Senast i ligan var City redan klara för mästare så en liten ursäkt till varför inte laget var som allra bäst då.

Chelsea klarade en Champions League-plats så är inte beroende av vinst för att spela även nästa säsong. Tuchel har hittat ett sätt att som visar Man Citys sårbara men det har också krävt en del tur på vägen och det är en bra kombo idag för att kunna lyfta bucklan.

Man City kommer ha mycket boll medan Chelsea fokuserar i första hand på försvarsspel. Finaler är vanligtvis inga matcher som blir mest underhållning i med tanke på vad som står på spel. Guardiola har dessutom visat efter den tröga säsongsinledning att han vill ha mer kontroll och att City själva bestämmer tempot i matchen.

Chelsea kommer få sina lägen för deras offensiv med främst Mount som är briljant på att hitta ytor och skada motståndet. Men att det ska vara 50/50 på om man går över 3,5 skott på mål under ordinarie tid håller jag inte med om.

Jag spelar Chelsea under 3,5 skott på mål @1.83 hos bet365 med 3u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip