Het sen PL-match på lördagskvällen när Leicester gästar Man City.
Mitt speltips: Man City asian -1,5. Spelet sitter om hemmalaget vinner med 2+ mål.

Leicester ligger osannolikt nog före Man City i tabellen inför den här omgången och oavsett utgång i den här matchen kommer de ligga tvåa även inför nästa omgång. Tycker dock det är viss klasskillnad mellan lagen vad gäller höjd - City ska vara klart bättre i min bok. De har slarvat bort PL-titeln genom ett par onödiga förluster i matcher de borde ha vunnit. Samtidigt har Leicester sprungit lite väl bra och de har fått med sig lite väl många poäng kan jag tycka. Har radat upp segrar senaste månaderna, men spelschemat har varit ruskigt tacksamt och de har varit favoriter i varje match. Har inte tagit någon rejäl skalp direkt, de har förlorat borta mot Pool och Man United medan de kryssat mot Chelsea. Visserligen vunnit mot Arsenal och Spurs på hemmaplan - men de matcherna kom lägligt när londonklubbarna var svaga.

Leicester är bra - helt klart - men tycker hyllningarna av laget blivit lite väl stora. För mig är de ett alltjämt bakom de stora lagen och jag tror inte de landar en topp fyra-plats. Rodgers kör på med i stort sett samma elva i match efter match och de ställde upp med en oväntat stark elva i onsdagens ligacupmatch mot Everton. Istort sett hela ordinarie elvan fick en tuff 90-minutare i benen och de får bara två vilodagar inför Citymatchen, vilket inte är optimalt.

City spelade också ligacup i onsdags, men de vilade många nyckelspelare och de ordinarie som startade byttes ut rätt tidigt. Kunde också gå på halvfart mot League One-laget Oxford. Så lite fördel City på det viset.

Är övertygad om att Leicester kommer ha en andra halva av PL som är sämre än den första. Enligt olika xG-verktyg har de tagit nästan 10 poäng för "mycket" sett till hur matcherna sett ut. Man Citys höjd är betydligt högre och med tanke på att de ligger efter Leicester i tabellen tror jag det blir en fullt påkopplad insats där de i slutändan vinner rätt enkelt.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip