Hett Manchesterderby väntar på lördagen.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
1.80 hos LeoVegas , Unibet eller 888sport .

Båda lagen har gjort mål i 10/15 Unitedmatcher i PL den här säsongen.
För Man City har båda lagen nätat i 9/15 ligamatcher.

City har släppt in mål i åtta raka matcher (alla tävlingar). Sedan Laporte gick sönder (och med tanke på att Kompany lämnade klubben i fjol) har laget saknat en defensiv ledare. Släpper inte till särskilt många målchanser i varje match, men de mittbackar som finns till förfogande är inte bra nog för att hantera de rätt knepiga situationer de ställs inför. Därför räcker det ofta för motståndarna att skrapa ihop till ett mål om de tar sig in på Citys planhalva ett antal gånger. Spelar ju väldigt offensivt balanserat i match efter match, vilket gör att laget är sårbart för omställningar. Man United har ett par bra omställningsspelare i bland annat Rashford och James som bör kunna såra City.

Att Man City ska gå mållösa mot den här (i mitt tycke) svag Unitedupplagan känns inte troligt. Även om spelare som Aguero och Sane går skadade är offensiven sylvass och bredden så stor att det inte spelar någon roll att en sån som Sterling inte är glödhet för dagen - det finns alltid någon som kan lösa biffen. Som Jesus senast till exempel. Går mållösa i kanske en hemmamatch per säsong - den plumpen har de redan haft (mot Wolves för ett par månader sedan).

Man City skapar mängder av målchanser varje match. Gjort flest mål i ligan och är överlägsna vad gäller xG. Har här fått en vilodag mer än Man United. Bara Dinamo Zagreb away i CL nästa vecka - där man redan vunnit gruppen. Så all fokus kan läggas här.

Sämre lag än Man United har sårat och gjort mål mot Man City gång efter annan senaste månaden. Fram till att Laporte är redo eller en ny mittback värvas in i januari är det där försvaret inte bra nog. City är såklart rättmätiga storfavoriter här, men jag tror inte de håller nollan.

3-1?

Speltips: Båda lagen gör mål i matchen - odds 1.80 hos LeoVegas , Unibet eller 888sport .

This is the stats tab
This is the post tip