Speltips: City asian -1,5 till 2.350 hos bet365 .

Det är för första gången någonsin dags för Manchester United och Manchester City att ställas mot varandra i finalen av FA-cupen. Hur märkligt det än kan låta så har det aldrig hänt tidigare, så det är historia som skrivs på Wembley Stadium under lördagkvällen!

Ligamästare, klara för final i Champions League och FA-cup final. Pep Guardiola och hans City har fortfarande chansen på den åtråvärda trippeln den här säsongen, samtidigt som det självklart ger lite extra tyngd i matchen att man ställs mot just Manchester United.
Erik Ten Hag har chansen att under sin första säsong som tränare för United vinna två titlar, efter att redan ha vunnit Carabao Cup. Två titlar och en tredjeplats i tabellen vore så klart en mer än godkänd säsong för holländaren och verkligen något att bygga vidare på i en klubb som funnit sin själ igen.

Förutsättningar:

Faktum är att City kommer till den här matchen med två raka matcher utan seger. Kryss mot Brighton och förlust mot Brentford i de två avslutande omgångarna av ligan, där det dock så klart spelade in att man redan var klara ligamästare och hade exakt noll att spela för. Mot brentford fick man även välbehövlig vila på bärande spelare som Håland, De Bruyne, Grealish, Stones och Rodri vilket jag tror kommer vara viktigt inför dessa två stundande finaler. Så trots de två avslutande matcherna i ligan är det ett Manchester City som kommer till spel med ett gott självförtroende.

Manchester United kommer till den här matchen med omvänd form. Fyra raka avslutande segrar och en säkrad tredjeplats i ligan ger ett gott momentum in i den här finalen och deras avslutande match på säsongen. Man kommer dock få klara sig utan Anthony Martial som på grund av en skada i baksida lår kommer missa matchen. Det är även tveksamt om Antony kommer till spel, så utifrån de tappen blir det spännande att se hur Ten Hag väljer att ställa upp sin frontfyra. Garnacho, Bruno, Sancho och Rashford blir min gissning.

City bestämmer sig

Jag tror, som många andra, på en matchbild där City styr spelet och matchen från minut ett. Offensivt finns det hot för United att ställa om, men jag tror att den här matchen kommer att vinnas centralt och i båda straffområdena. Där vinner City enligt mig på knockout. City är det bättre fotbollslaget, och visst kan allt hända i en nittiominuters-match, men jag tror verkligen City går ut och sätter plattan i mattan direkt, lite som man gjorde i den andra semifinalen mot Real Madrid.

Kan man få in det första målet tidigt tror jag segermarginalen kan bli större än ett mål. Jag tror City vinner den här matchen och FA-cupen med mer än ett mål och spelar därför City asian -1,5 till 2.350 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip