Speltips: Manchester City asian -1,5 till 1.73 hos Bethard .
—-
Söndag i Premier League och vi tar oss ann ett rafflande Manchester-derby mellan City och United på Etihad Stadium!

Ett lite småtrevande City kommer från en rejävl urladdning signerad Kevin De Bruyne och Erling Håland. De Bruyne till Håland skrevs in i protokollet hela fyra gånger och det var nog svårt för Pep att önska sig en bättre uppladdning inför detta derby.
Efter endast ett gjort mål i tre raka matcher blev det alltså islossning, och det känns inte alls omöjligt att City börjar växla upp till den sedvanliga vår-formen.

Skadeläget i City ser relativt grönt ut, med endast Jack Grealish är bekräftad out. Josko Gvardiol är tveksam till spel, men i övrigt ska det vara fritt fram för Pep att formera bästa möjliga elva.

Manchester Uniteds trend med fina resultat i ligan tog slut senast mot Fulham när man rättvist förlorade med 2-1.
Efter det har man dock lyckats studsa tillbaka och vinna mot Nottingham Forest med 1-0 och avancera i FA-cupen.
Att en förlust låg i korten var inte helt oväntat, då spelet fortsatt sett trevande ut trots en hel del vinster på slutet.

Till skillnad från Citys ljusa skadeläge har United det betydligt värre.
Shaw, Martinez, Höjlund, Martial, Malacia, Mount och Wan Bissaka är alla bekräftade out. Lägg därtill att Harry Maguire är tveksam till spel och det är ett rejält skadeskjutet United som reser den korta vägen till Etihad.

Manchester färgas blått!

Avsaknaden av Luke Shaw och Lizandro Martinez är riktigt tunga för United. Det är två spelare som ofta kliver fram i den hör typen av matcher när det ska försvaras för sina liv. Utan dem två ser jag inte riktigt hur man ska varken orka eller klara av att stå emot den anstormningen som City kommer slänga emot United.

Ett mittfält med Casemiro och Maino kommer få slita mot Citys bolltrillande. Maino kan mycket väl klara av det, men en Casemiro på dekis kommer få det jobbigt.

Så här ser jag det slutligen: Kommer City upp i nivå bör man ha goda chanser att vinna det här med marginal.
Fint skadeläge, hemmaplan och en Håland och De Bruyne i storform ska räcka för att slå detta begränsade Manchester United.

Jag landar i att City asian -1,5 till 1.73 hos Bethard är vägen att gå i detta slag om Manchester!
This is the stats tab
This is the post tip