Man City tar emot Newcastle på Etihad Stadium under söndagseftermiddagen och huvuddomare är Stuart Attwell. City har ligatiteln i egna händer och efter CL-missen mot Real Madrid tidigare i veckan är det nu dags för att hoppa upp på hästen igen i jakten på PL-titeln! Newcastle lär dock vilja ge bra motstånd så jag finner värde i att spela ett kortspel till 1.60 hos Unibet / LeoVegas / 888sport .

Newcastle United gästar Manchester med en revanschlusta inom gruppen de också. Newcastle har nämligen lämnat sin senaste ligamatch med förlust och detta på hemmagräs där de nollades mot Liverpool i en match som titelutmanade Liverpool alltså vann med 1-0. City är just nu tabelltvåa och då har de 83 poäng inspelade på 34 matcher. Serieledare är Liverpool på lika många poäng då de just i skrivandets stund har ett kryss mot Tottenham, men de övertar just nu serieledningen på grund av bättre målskillnad.

Manchester City slog Real Madrid med 4-3 på hemmagräs i semifinal ett av Champions League, men i returen på bortagräs i Madrid blev det förlust med 3-1 och detta efter en smått fantastisk avslutning på matchen, i alla fall för alla Madrid-anhängare. Nu är det ligan som gäller och som tidigare nämnt har Manchester City allt i egna händer. Löser de en förväntad trepoängare här övertar de serieledningen och som hemmalag ska det mycket till att Newcastle löser en poäng mot ett lag av Citys kaliber.

Huvuddomare är som tidigare nämnt 39-årige Sturat Attwell. Denne herre har gått över 3,5 i tre raka matcher. Senast dömde han toppmötet mellan AFC Bournemouth och Nottingham Forest i The Championship och då drog han fram kortleken fyra gånger. Matchen innan? Då delade han ut sju kort mellan Liverpool och Everton i ett hett derby.

Nu spelar City för tre livsviktiga poäng (i titelkampen) och de gör det mot ett revanschsuget Newcastle. Jag tror att herr Attwell fortsätter nyttja sin kortlek och synar ett kortspel.

SPELTIPS
Över 2,5 kort till 1.60 hos Unibet / LeoVegas / 888sport .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip