Speltips: Nottingham Forest asian +2,5 till 1.74 hos Expekt .

Manchester City tar emot Nottingham Forest hemma på Etihad Stadium när omgång sex av Premier League ska sparkas igång.

City kommer från en 3-1 vinst hemma mot Röda Stjärnan under tisdagens där man låg under med 1-0 i halvlek, men lyckades vända på steken och starta gruppspelet med tre poäng. Det var trots allt en stark City-elva som ställdes på benen, mycket till följd av den långa skadelistan man dras med för närvarande. I slutet av första halvlek adderades även Bernardo Silva till skadelistan, och i och med det har Pep inte speciellt mycket att laborera med för första gången på väldigt länge.

Nottingham Forest har fått en svängig men trots allt hyfsad start på säsongen. Två segrar, två förluster och ett kryss efter fem matcher där man redan har stött på Arsenal, Manchester United och Chelsea, och ställs nu mot ytterligare ett topplag. Faktum är också att man har gjort väldigt fina insatser i dessa tuffa matcher, där man även lyckades slå Chelsea efter knappa förluster mot Arsenal och United.
Mot Burnley senast blev det dock något av en besvikelse när man endast fick med sig en poäng mot nykomlingen.

Ett skadeskjutet City får kämpa för segern

Min känsla inför den här matchen är att Forest mycket väl kan ge City en ordentlig fight om poängen sett till förutsättningarna. City har som sagt en skadelista offensivt som är väldigt tung, och de enda alternativen man egentligen har i offensiv väg är Håland, Alvarez, Foden och Doku. Världsklasspelare såklart, men inte mycket att rotera med.

Forest har som sagt gjort starka insatser mot storlagen tidigare i år och kunde mycket väl fått med sig en poäng mot Arsenal och United också.
Man har en stabil defensiv att luta sig tillbaka på, men även en offensiv med en hel del kvalité. Faktum är att man har gjort mål i samtliga matcher hittills i Premier League, trots tufft spelschema.

Självklart finns alltid risken att City springer iväg och vinner med ett par bollar som man alltid är kapabla till, men sett till skadelista och att man spelade match i tisdags tror jag chanserna är goda till att Forest gör det tufft för Pep och hans City. Skadelistan gör också att man lär behöva spela i princip samma lag igen som man gjorde i tisdags, så en aning trötthet är inte omöjligt.

Är det någon gång Citys chanser till en storseger är lägre än vanligt, tror jag det är här. Chanserna att man vinner är fortfarande stora, men jag tror inte att det blir någon storseger. Mitt spel blir därför Nottingham Forest asian +2,5 till 1.74 hos Expekt !
This is the stats tab
This is the post tip